Arco Vara: uuele kodule annab parima kaitse põhjalikult valitud kindlustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitse uut kodu ootamatute õnnetuste eest
Kaitse uut kodu ootamatute õnnetuste eest Foto: Arco Vara

Pangalaenuga korterit ostes on kodukindlustus kohustuslik ja pangad soovivad, et nende laenu tagatis oleks kindlustatud vähemalt tule, vee, vandalismi ja loodusõnnetuste eest.

„Riske on muidugi veel. Ka laenuvõtjal endal võib kogemata ja ootamatult midagi juhtuda, mis tekitab suure kahju just kõige ebasobivamal ajal,“ kommenteeris Swedbanki varakindlustuse valdkonnajuht Kaspar Kaur.

Kaur soovitab valida kodu kaitseks koguriskikindlustuse lepingu, mis kaitseb igasuguste ootamatute juhtumite korral. Need juhtumid, mida kindlustuskaitse ei kata on eraldi välja toodud tingimustes. Nii on oluliselt lihtsam meeles pidada, mida kindlustusleping kaitseb ja mida mitte. Muidu on vaja koguaeg mõelda, et kas see risk oli kaetud või mitte.

Kindlustada tuleks ka vara

Lisaks ehitise kindlustamisele on soovitatav kindlustada ka kodune vara. Esmatähtis on loomulikult korteri või maja kaitsmine, et õnnetusjuhtumi korral oleks vähemalt seinad olemas ja põrand kus magada. Aga pole just hea elada kodus, kus kõik vara on hävinenud ja kodukindlustuse leping seda ei kompenseeri.

„Tutvudes möödunud aasta kahjuavalduste statistikaga selgub, et meie klientidel on kõige rohkem kahjujuhtumeid seotud just koduse varaga – 50% kõikides juhtumitest,“ ütles Kaur.

Lisaks ehitise ja koduse vara kaitsele tasuks end kindlustada ka kolmandatele isikutele tekitatud kahjude osas.

„Sellele kaitsele mõtlevad kliendid kõige vähem, sest ikka arvatakse, et ise sellistesse olukordadesse ei satuta. Samas juhtuvad õnnetused, kus kahjustada saab ka kolmandale isikule kuuluv vara ja kahjud võivad ulatuda mitmetesse tuhandetesse eurodesse. Miks võtta kolmandale isikule tekitatud kahju korvamiseks laenu, kui on võimalik ennast nende ootamatuste eest kaitsta ja seda mõistliku hinna eest. Nimelt paarikümne tuhandese kindlustussumma kaitse võib saada paari euro eest,“ selgitas Kaspar Kaur.

Millal osutub kindlustamine problemaatiliseks?

Swedbank P&C Insurance AS kodukindlustuse puhul võib kindlustuslepingu sõlmimise takistuseks saada ehitise vanus. Kui ehitis on ehitatud varem kui 1950 ja sellel on renoveerimata katus, elektrijuhtmed ja veetorud, siis seda vara ei kindlustata.

„Ülejäänud puhkudel kindlustame ehitisi, mis on rajatud pärast 1950. aastat või kui hoone on ehitatud enne, aga seda on hiljem renoveeritud,“ kinnitas Kaur.

Ehitusjärgus olevate ehitiste kindlustamiseks peavad objektil olema suletud kõik avaused ning paigaldatud uksed ja aknad.

Swedbank P&C Insurance AS kindlustab ainult elukondlikku kinnisvara. Kui kinnisvara pinnal toimub äritegevus, siis sellele varale Swedbanki kodukindlustust sõlmida ei saa, aga siis võib pöörduda mõne teise kindlustusseltsi poole, kes kindlustab ka äritegevuseks mõeldud kinnisvara. Mõned kindlustusseltsid võivad vara kindlustamisel nõuda ka turvalukkude ja signalisatsiooni olemasolu.

Kodukindlustust pakub Swedbank P&C Insurance AS. Tutvu tingimustega aadressil www.swedbank.ee. Vajadusel konsulteeri kindlustusspetsialistiga.

Kodukindlustuse makse sõltub:

  • vara suurusest (m²);
  • ehitusmaterjalist (kas hoone on puidust, kivist või segatüüpi);
  • lisatud kaitsetest (koduse vara ja vastutuskindlustuse kaitse).

Allikas: Swedbank P&C Insurance AS

  • 70 m² korter, valminud 2015. a, kivimaja
  • Koduse vara kaitse 10 000 eurot
  • Vastutuskindlustuse kaitse 15 000 eurot
  • Kuumakse 11,99 eurot

Lisainfo soovi korral kirjuta info@arcovara.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles