Kolm nippi, kuidas raamaturiiulit korrastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamaturiiul..
Raamaturiiul.. Foto: Margus Ansu.

Vaatamata digi-ilma jõulisele pealetungile ostetakse raamatuid Eestis päris palju: ainuüksi Rahva Raamat müüb kuus 500 teost. Siinkohal mõned kasulikud nõuanded, kuidas raamaturiiul korda teha.

1. Süstematiseeri

Kui raamatuid on riiulis sadu või lausa tuhandeid, nõuab see korralikku süsteemi, et vajaliku teose kiirelt üles leiaksid. Võid järjestada oma koduse raamatukogu tähestikuliselt, aga ka teemade kaupa.

2. Eksponeeri

Raamaturiiul ei tohiks olla igav: võid näiteks aeg-ajalt üksikuid teiseid välja võtta ja teistest eespool eksponeerida. Näiteks kui ostad mõne uue raamatu, säti see sama teema teoste juurde nii, et ta vanemate vahele ära ei kaoks.

3. Sorteeri

Kas riiulis on mõnda teost topelt või leidub seal raamatuid, mida sa juba aastakümneid isegi avanud pole? Mõtle, võibolla pakuvad need kellelegi rohkem rõõmu, sel juhul saad need näiteks Tallinnas tasuta ära anda Eesti Hoiuraamatukokku, kust need omakorda raamatukogudele, haiglatele, laste- ja turvakodudele jt. jagatakse. Anna üleliigsetest raamatutest teada ka oma sotsiaalvõrgustikes: võibolla leidub su sõprade seas tänulik lugeja. Mõned vanad raamatud võivad aga olla väga hinnas, nii et võid lasta ka asjatundjal üle vaadata: võimalik, et raamaturiiulis peitub terve varandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles