Arco Vara märtsi kõige vaadatum maja omab kultuuriloolist tausta (1)

, Arco Vara maakler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige vaadatum maja märtsis
Kõige vaadatum maja märtsis Foto: Arco Vara

Arco Vara kodulehel tunti, kevadkuul majadest, enim huvi Järva maakonnas asuva Albu valla eramu vastu, kirjutab Arco Vara maakler Silja Juursalu.

Maakodu asub kauni vaatega kohas, üle põldude paistab Järva-Madise kirik, lähedusse jäävad kaunis Kodru raba ja legendaarse Vargamäe põllud.

Maja kannab endas aja- ja kultuurilugu, kuuludes enne teist maailmasõda Johannes Ruusele, kes oli Tapa linnapea abi. Maja Albu vallas oli talle kohaks, kus argipäeva eest peitu pugeda ja hea sõbra A. H. Tammsaarega kohtuda.

Kuna Vargamäe ei asu Ämarikust kaugel, käis kirjanik alati enne kojuminekut Ruuse juurest läbi ja nii jagasid semud köögilaua taga oma tähtsaid mõtteid.

Hiljem toetas Ruuse mõtet püstitada Tammsaare monument Albu vallamaja ette. Kahjuks arreteeriti Johannes Ruuse teel Tapalt Järva-Madisele ja küüditati Venemaale. Maja on hästi säilinud, kuid vajab uuendamist. Kohalikud elanikud ütlevad, et kes selle endale ostab, saab endale ilusa kodu. Avara vaatega kinnistul paiknevad eramu, saun, maakelder, laut ja kaks puurkaevu. 

Kinnistu müüakse kahe hektari maaga, millel asub viljapuuaed koos marjapõõsastega. Eramu on avara planeeringuga – 3 tuba, suur köök, tuulekoda ja avar sahver. Pliit ja ahi on töökorras. Kõrvalhooned on heas seisukorras ja neid on võimalik koheselt kasutada.

Lähim kauplus, põhikool, lasteaed, raamatukogu ja rahvamaja asuvad 4 kilomeetri ning A.H. Tammsaare Muuseum Vargamäel 5 kilomeetri kaugusel. 

Tule vaatama või küsi lisainfot silja.juursalu@arcovara.ee

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles