7 asja, mis kevadise suurpuhastuse käigus kodust välja visata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkoristus.
Kevadkoristus. Foto: www.flickr.com

Suurpuhastus, nagu nimigi ütleb, on aeg suuremaks puhastuseks. Need seitse asja võid selle kraamimise käigus kahjutundeta minema visata. 

Meenutame, et ühtki siintoodud esemetest ei pea tingimata ära viskama, kui leiad neile mingi muu kasutuse väljaspool oma kodu: taaskasutuskeskus, abivajajate jaoks loodud annetuspunkt  või muu taoline koht. 

Kasutud kingid

Sa ei pea sinu jaoks kasutuid esemeid oma kodus hoidma üksnes sellepärast, et mõni lähedane inimene need kinkinud on. Anna neile uus elu!

Üleliigne paberimajandus

Selle võid visata paberikonteinerisse, pista paberihunti või annetada lasteaeda, kus lapsed lehtede tühjadele tagumistele pooltele joonistada saavad. 

Päranduseks saadud kraam

Kui need esemed pole väärtuslikud, kasulikud või sentimentaalse väärtusega, pole neid mõtet hoida üksnes seepärast, et need kuulusid su vanematele või vanavanematele. Lase nad vabaks!

Riided, mida sa ei kanna

Milleks neid hoida? Las need saab endale keegi teine, kes neist tõelist rõõmu tunneb.

Tolmu koguvad köögitarvikud

Kindlasti tundus kunagi hea mõte osta näiteks õunasüdame eemaldaja või juustunuga, aga kui sa kumbagi ei kasuta, miks need siis su kodus ruumi peaks võtma?

Mõttetud pühadekaunistused

Kui su koju on sattunud pühadekaunistusi, mis pole sulle viimased viis aastat meeldinud, ei muutu need sulle järgmise viie aasta jooksul meeldivamaks. Anneta need ära.

Asjad, mis sulle enam midagi ei paku

Jäänukid mingist kunagisest hobist, harrastusest, meelistegevusest, näiteks lumelaud, maalimiskomplekt või muu taoline: kui sa selle alaga enam üldse ei tegele, pole mõtet ka neid asju oma kodus hoida. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles