30+ ja meeldib kokata? Siis on sinu köögis need asjad kindlasti olemas

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliivõli.
Oliivõli. Foto: SCANPIX

Oleme ausad: kahekümneselt on kokkamine teisejärguline ja pidu saab panna ka peente suupisteteta. Pärast 30.eluaastat, eriti kui sulle kokata meeldib, oled külm- ja muud kapid head-paremat täis ladunud. Vogue Living ja PM koduportaal toovad ära nimekirja asjadest, mis seks puhuks kapis peaks leiduma.
 

1. Vaniljekaun

Suurepäraste dessertide tarvis.

2. Isetehtud maitsev riivsai

Seda suudab näiteks köögikombaini abiga teha igaüks. Kuivata sai, lisa sinna juurde ürte ja vürtse ning saad imelise paneeringu, samuti on seda hea kasutada kõikvõimalike vormiroogade kattes.

3. Kinoa - teravilja tervislik alternatiiv

Kolmekümneselt ja hiljem karjatab su keha valuliselt, kui pakud talle sama, mis kahekümneselt vaevata alla läks (ja puusadele ei jäänud). Tervis ennekõike.

4. Kvaliteetne oliivõli

Salatisse, marinaadi, pastale, saia peale...jumalik! Osta head ja kvaliteetset oliivõli, soovitavalt talust või väiketootjalt, küsi soovitusi näiteks Eestis toimetavatelt Itaalia või Kreeka kokkadelt või söögikohtade omanikelt.

3. Korralik Itaalia pasta

Hea pasta võib olla ka tervislik, taas on mõistlik küsida soovitusi Eestis resideeruvatelt itaallastelt.

4. Aasia nuudlid

Asendamatud näiteks wokiroogades. Mitmed edasimüüjad pakuvad päris head valikut ka Eestis.

5. Purustatud tomatid ja päikesekuivatatud tomatid, pesto

Kui Sul leidub köögis head pastat, pestot, küüslauku, purk purustatud tomateid ja maitsetaimi, võid külalisele minutitega hüva roa valmis teha.

6. Tabasco jt. teravad kastmed

Lisandiks erinevatele roogadele.

7. Kookosõli ja-rasv

Tervislikum alternatiiv näiteks praadimiseks, mis populaarsust võidab.

8. Mesi

Suurepärane magustaja ja magusaisu leevendaja. Osta otse Eesti talunikult, nii toetad hävimisohus mesilaste pidamist!

9. SOS magustoidu kraam

Hoia kappides kiire magustoidu kraami, juhul kui ootamatutele külalistele on tarvis desserti pakkuda: jahu (mandlijahu), või, munad, suhkur, keelekese-küpsised, šokolaad, ka mascarpone toorjuust ning vahukoor, purk isetehtud, mitte väga magusat keedist. Sügavkülmas võiks igaks juhuks olla külmutatud marju, mida nt. koogile lisada. Biskviit, vahukoore-toorjuustkreem ja marjad - alati kaunis ja maitsev kook! Keelekese küpsistest ja kreemist saad aga võluda kiirelt tiramisu.

10. Sojakaste

Aasia toidu tarvis.

11. Maitseained ja ürdid

Kahekümneselt teadsid, et maailmas on olemas suhkur ja sool, aga 30+ kokkamishuvilisel on ürdiriiul ilmselt maast laeni laia ilma maitseid täis. Võimalik, et kasvatad ise ka ürte - seda saab ju isegi aknalaual teha.

12. Erinevad äädikad

Balsamiäädikas, veiniäädikas, šampanjaäädikas, marjaäädikad - võimalusi on oh kui palju!

13. Alkohol, mida toitudes kasutada

Veinikastmed ja brändiga immutamised, magus marsala-vein itaalia magustoitude tarvis, 30+kokkaja köögikapist leiab ka keelekastet. Pluss klaas veini, millega ennast söögi tegemise eel, ajal või järel rõõmustada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles