6 eriti nutikat nippi, mida iga koduomanik võiks teada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurpuhastus.
Suurpuhastus. Foto: SCANPIX

Vahel võivad suurte probleemide lahendused olla üsna lihtsad, seda ka kodumajapidamises. 

Nimelt võib kodu korda saada palju väiksema vaevaga, kui esialgu tundub. Väärt nõuandeid, kuidas keerukaid koristamisprobleeme vähese vaevaga seljatada, jagab Today Home.

1. Rasvakriidile hambapastat

Väikesed kunstnikud kipuvad oma loominuga tihti lõuendilt väljuma ja lisaks ka seinu, laudu ja põrandaid kaunistama. Näiteks rasvakriidijoonistused saab kõikjalt vähese vaevaga maha, kui kasutad küürimiseks hambapastat. 

2. Pane blender ennast pesema

Ükskõik, kui hoolikas sa ka pole, blenderit on raske puhtaks saada. Seepärast pigista aeg-ajalt blenderisse ühe sidruni mahl ja lisa kaks tassitäit vett ning pane blender paariks minutiks tööle. Vala tühjaks ning loputa. Tulemus on särav!

3. Hõõru küpsetuspaberiga

Oled hädas kraanidele ja segistitele tekkivate veeplekkidega? Järgmine kord neid puhastades hõõru lõppviimistluseks kõik üle küpsetuspaberiga. Edasi pole teha muud, kui imestada, kui kaua läheb aega enne, kui plekid taastekivad.

4. Suruõhk ventilaatorisse

Paljudes pesuruumides on sundventilatsioon, mis väga ruttu tolmu täis läheb. See kurnab mootorit ja on lõpuks potentsiaalne tulekahjurisk. Et ventilaatorit vähese vaevaga puhastada, kasuta arvutite puhastamiseks mõeldud suruõhku. Tulemus on laitmatu!

5. Niisked salvrätid

Tolmupühkimine on sageli kõige tüütum osa koristamisest, sest tolmulappi on vaja sageli loputada. Selle vastu aitavad niisked salvrätid: tõmba neid järjest pakist, puhasta ja viska minema. Ei mingit loputamist. Sageli seda mugavust siiski harrastada ei tasuks -- pole kuigi loodussäästlik.

6. Jalatsijäljed põrandakattelt

Tumeda tallaga jalatsid võivad esikupõranda ajapikku üsna kirjuks kraapida. Et probleemi lahendada, piisav vaid kustutuskummist -- see eemaldab mustad jutid täielikult. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles