Mõnus magamistuba: nipid, mida skandinaavia stiilist näpata

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui plaanid magamistoa ümberkujundamist, soovitame skandinaavia stiilist mõned nupukad nipid, mida näpata.

1. Valge on hea, monokroomsus mõnus

Foto: Vida Press

Kui tuba näeb välja nagu mustvalge foto, oled skandinaavia stiilist õieti aru saanud. Valgel on varjundid, niisamuti mustal ja hallil: ära neid pelga.

2. Vähem on rohkem

Foto: Liis Treimann

Mida vähem asju magamistoas on, seda mõnusamalt end seal välja puhkad. Ära kuhja voodi alla panipaiku ja katsu kapid, kirjutuslaud jms kuhugi mujale sättida – las magamistoast saab mõnusa puhkuse oaas.

3. Hele ja hästi valgustatud

Foto: Vida Press

Heledad toonid ja magamistuppa pääsev loomulik valgus (näiteks katuseaknad) lubab ka väiksemal magamisruumil mõnusa ja avarana paista.

4. Ära pelga värvilaike

Foto: Jaanus Lensment

Skandinaavia stiil ei tähenda päris kindlasti, et peaksid värvidest loobuma: täienda tuba värviliste aksessuaaride, näiteks patjade, pleedide või väikemööbliga.

5. Tee olemine mõnusaks

Foto: Lincona

Monokroomse ruumi puhul võib tekkida oht, et see mõjub kõledalt: säti põrandale kohevaid, mõnusaid vaipu, voodile patju ja pleede. Hästi mõjub ka kombinatsioon naturaalse puiduga: kui sul on puitpõrand, aitab see ruumi soojust tuua, samuti võid tuba täiendada puidust pildiraamidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles