Superlihtsad nipid, kuidas oma kodu sentimentaalsest pudi-padist vabastada

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanad kaardid ja kirjad võivad olla küll armsad, aga kipuvad ruumi võtma.
Vanad kaardid ja kirjad võivad olla küll armsad, aga kipuvad ruumi võtma. Foto: SCANPIX

Koju koguneb ikka kõiksugu pudinaid: esimese kallima kingitud nipsasjakesed, mänguautod, mille isa kunagi lastepoest ostis, koolitunnistus, mille esimeses klassis said... Ent kõik need mälestused kogunevad üheks pudi-padi hunnikuks, millel on küll sentimentaalne väärtus, kuid mis kodus ruumi võtab. Kuidas seda muuta?

1. Viska minema asjad, mitte mälestused

Kui loobudki asjadest, ei loobu sa ju mälestustest. Võib-olla tasuks mõni neist talletada digitaalse foto, video või audiopäevikuna? Failid võtavad oluliselt vähem ruumi kui esemed.

2. Kõik, mis kodus leidub, peaks sind panema end hästi tundma

Seetõttu ära säilita asju, mis tekitavad kurbi või ebameeldivaid mälestusi. Ka riidehilbud, mis kunagi selga mahtusid, anna ära, müü maha või viska minema. Lase möödunul minna.

3. Too mälestus korraks rambivalgusesse

Salvesta näiteks endast pilt keskkooliaegses lemmikrõivastuses ja jaga seda sotsiaalvõrgustikes. Või siis korralda koos sõpradega üks viimane lõbus õhtu noorusaja rõivaste, postrite, muusika ja söökide-jookidega, lõbustage end toonaste märkmete lugemise, piltide ja slaidide vaatamisega.

4. Säilita vaid parim

Õpi vahet tegema mõttetul modrul ja asjadel, millel tõesti su jaoks tähendus. Viimased võid kokku koguda ning luua nii ühe väikese sentimentaalsete asjade korvi, karbi või sahtli. Seda avades saad alati mälestuste radadel rännata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles