Galerii: üllatava detaili ümber loodud kodu Tallinnas

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodu ei pea tingimata kujundama vaid mingist kindlat stiilist lähtudes: aluseks võib võtta ka mõne perele olulise detaili, nagu tehti selles korteris siin. 

Nimelt sai sisearhitekt Britta Kongo ülesandeks luua kodu ümber kunsti. Ehk siis: «Kuna omanikul oli terve hulk talle armsaid ja tähendusrikkaid kunstitöid, siis tuli kogu ülejäänud ruum nende järgi luua. Nii said värvitoonid kohe kunsti järgi määratud ning ka materjali- ja stiilivalikult sai kõik läbi kunsti üles ehitatud,» selgitab Kongo. 

Eelmisest omanikust jäi maha kõle ja kapitaalremonti vajav korter, uue omaniku kindel soov oli aga luua avar ja hubane, rohke valgustusega ruum. «Mitte et kõik oleks väga valge, vaid et saaks olenevalt meeleolust erinevaid valgusteid kasutada. Selle eesmärgi täitsime me küll kindlasti, sest selle pisikese ruumi kohta on seal terve hulk erineva iseloomuga valgusteid: nii hämardatavad lae- ja rippvalgustid kui ka hubased seinavalgustid,» räägib arhitekt.

Suurimaks väljakutseks korteri kujundamisel sai kliendi soov ühendada klassikaline ja retrostiil ning pakkuda maitsekalt lahendatud keskteed, kus oleksid esindatud mõlemad pooled. «Kuna aga kliendi kindlaks lemmikuks oli Oot-Ooti mööbel, siis andsid need esemed olulise panuse, et retrom suund esiplaanile jääks,» ütleb ta.

Tööd oli korteri juures kõvasti, sest kui esialgu oli plaan teha remont ja kujundus ära võimalikult kiiresti, lihtsalt ja odavalt, selgus üsna pea, et kui juba teha, siis põhjalikult, vastasel juhul olnuks kena lõpptulemuse saavutamine keerukas. Välja sai lõhutud köögi eraldussein ja mullivann vannitoast, nii et lõpuks ei jäänud korterisse ühtki asja vanast omanikust. «Klient oli aga kokkuvõttes väga rahul, et selle suure töö siiski ette võttis, sest ta sai endale unistuste kodu,» kinnitab Britta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles