Seitse viga toiduvalmistamisel, mida iga päev teed, ja kuidas neid vältida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju köögis
Tulekahju köögis Foto: www.flickr.com

Toiduvalmistamisel eksivad elementaarsete reeglite vastu üsna paljud, ja seda päevast päeva. 

Liiga magusad road

Seda juhtub tihti, et mõni magusam toit saab liiga suhkrune. Kas teadsid, et kui lisada säärasele toidule pisut sidrunimahla, parandab see olukorda märkimisväärselt. 

Pasta liigne keetimine

Paljud keedavad pastat seni, kuni see on täiesti pehme. Tegelikult tuleks pasta keeta vaid poolpehmeks ja lisada seejärel pastakastmesse järelküpsema. 

Koostisainete mõõtmata jätmine

Liiga paljud inimesed usaldavad oma silmamõõtu ja ei teagi, et kui nad mõõdaksid toitude koostisained täpselt välja, oleks tulemus senisest märksa maitsvam. Ära alahinda täpsete koguste olulisust!

Nürid noad

See on üsna hämmastav, kui paljud nüsivad oma köögis nüride nugadega. Kui tihti sina oma kööginuge teritanud oled? Korralik, hästihooldatud nuga teeb toiduvalmistamise märksa mõnusamaks. 

Liiga palju segamist

Kui retseptis pole öeldud, et valmistatavat rooga pidevalt segama peab, siis palun ära tee seda!

Kukkuva noa püüdmine

Uskumatult sage möödapanek köögis. Inimesed ei mõtle hetkel, kui nuga kukub ja nad seda püüdma asuvad, mida see nende kätega teha võib – tavaliselt on eesmärk kaitsta oma jalgu. Kui näed, et nuga kukub, astu samm tagasi, las kukub!

Põlevale õlile vett

Liiga tihti juhtub, et köögis süttib õli, ja liiga sageli on inimesed sellest nii ähmis, et esimese hooga proovitakse asja kustutada veega. Ära seda mingil juhul tee! Abi saab näiteks hoopis söögisoodast. 

Allikas: CountryLiving

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles