Viis nippi, kuidas sisustada vähese rahaga kena kodu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodu sisustamisel tuleb varuda kannatust: päris kõike korraga osta ei saa.
Kodu sisustamisel tuleb varuda kannatust: päris kõike korraga osta ei saa. Foto: SCANPIX

Unistad imelisest kodust, aga rahakotist vaatab vastu karm tõde: päris kõike endale lubada ei saa. Kuidas kodu sellele vaatamata kauniks muuta?

1. Ole kannatlik

Vaid superrikkad soetavad sõrmenipsuga unelmate kodu kõige sinna juurde kuuluvaga. Küll ajapikku kogud raha ja vuntsid ka oma pesa.

2. Alusta väikselt

Eriti esimene kodu ei pea olema hinna ja ülalpidamise poolest üle jõu käiv kesklinnakorter või suur maja. Ka pisike kodu on ühele või kahele inimesele täiesti piisav. Minikodude liikumine kogub maailmas aina hoogu, mõni pere elab lausa kolme lapsega oma 30 m2 suuruses minimajas.

3. Investeeri oma heaolusse

Osta näiteks pigem hea madrats ja korralik voodi, kui kodu kaunistamiseks ninni-nänni. Kallimad asjad on tavaliselt ka kvaliteetsemad ja peavad kauem vastu.

4. Sisusta nutikalt ja tee ise

Vaata ringi täikadel ja taaskasutust pakkuvates portaalides, samuti tuhni oma sotsiaalvõrgustikes ja küsi sõpradelt-tuttavatelt: äkki tahab keegi midagi tasuta ära anda või vahetada? Kui oled osavnäpp, saad kodu isetegemise projektidega kaunistada, selleks jagub netis sadu tuhandeid ideid!

5. Vähem on rohkem

Mida vähem asju, seda vähem koristamist. Pealegi on minimalism moes, vaata kauneid kodusid nii meil kui mujal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles