Uued kodud Kalamajas: mida sinna ehitatakse ja palju kodud maksavad?

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vaatasime Eesti suurima kinnisvaraportaali kv.ee vahendusel ringi maailma parimate hipsterilinnakute hulka valitud Kalamaja südames. Millised uued kodud on sinna kerkimas?

Uus-Kalamaja 2

Foto: KV.EE

Sellele aadressile lubab Larsen Kinnisvara tulevaks aastaks püsitada kaks 3-korruselist elamut. Stiilse puitkonstruktsiooni sees lubatakse vaikset ja moodsat kivimaja.

Foto: KV.EE

Majal on suur suletud hoov, lisaks on hinna sees ka panipaik ning soovi korral saab osta parkimiskoha kas õue või soojendusega maa-alusesse garaaži. Korterite hinnad jäävad vahemikku 84 000 - 240 000 eurot.

Vana-Kalamaja 10

Foto: KV.EE

Larsen Kinnisvara juhtimisel valmib tuleval aastal aga teinegi kortermaja sealsamas Kalamaja südames:  tumedast betoonpaneelist, terasest ja klaasist fassaadiga Vana-Kalamaja 10 lubab avaraid, suurte akende ja kõrgete lagedega kortereid.

Foto: KV.EE

Lisaks peibutatakse ostjaid küllalt unikaalse väliruumiga: nimelt ootab maja katusel 10 privaatset terrassi. Korterite hinnad Vana-Kalamaja 10 uuselamus jäävad vahemikku 80 000 - 354 000 eurot.

Valgevase 9b

Foto: KV.EE

Suisa uus sisekvartal kerkib aadressile Valgevase 9b: sisekvartali viies kivimajas on kokku 36  1–5toalist kvaliteetse viimistlusega korterit. Majade nimed on inspireeritud 20. sajandil Eesti kultuurimaastikule jälje jätnud suurkujudest, kes mingil oma eluperioodil on Kalamajas elanud või töötanud: Karl Ristikivi (Karli maja), Asta Willmann (Asta maja), Artur Rinne (Arturi maja), Juhan Sütiste (Juhani maja) ja Elsa Avesson (Elsa maja).

Foto: KV.EE

Korteritele lubatakse suuri rõdusid, terrasse ning avarat sisehoovi mänguväljakute, liumäe ja rohke rohelusega. Hoovis on ka kogukonna taimekasvulavatsid, parkida on võimalik nii hoovis kui ka maja-aluses parklas. Korterite hinnad jäävad vahemikku 77 000 - 274 000 eurot. Kvartali arendajaks on Perton Ehitus.

Nova majad: Kopli 4a ja Kopli 6

Foto: KV.EE

Vanalinna ja Kalamaja piirile kerkivad Nova majad ühendavad endas südalinnas asuva kaasaegse arhitektuuri ja urbanistliku keskkonna, luues vanalinna ja Kalamaja piirile kõikide mugavustega kaasaegse korterelamud.

Foto: KV.EE

2017. aasta veebruaris valmivas viiekorruselises korterelamus Kopli 4a on 20 erineva planeeringu ja suurusega 1-4 toalist korterit.

Foto: KV.EE

Kõikidel korteritel on rõdud või prantsuse rõdud, viimase korruse korteritel on privaatsed katuseterrassid. Parkida saab maja all parkimismajas, korterite hinnad jäävad vahemikku 91 900 - 245 900 eurot.

Foto: KV.EE

Aadressile Kopli 6 kerkib samuti igati modernne elamu: tunnustatud arhitekti Martin Aunini loodud silmapaistev fassaad, ruumikad rõdud ja avarad katuseterrassid, kust avanevad lummavad vaated. Korterite hinnad jäävad vahemikku 108 900 - 499 900 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles