10 levinud soovitust kodu korrashoiuks, mis tegelikkuses üldse ei toimi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abiruum.
Abiruum. Foto: www.flickr.com

Soovitusi, kuidas oma kodus toimuv paremini kontrolli alla saada, on terve internet täis. Selgub aga, et paljud neist ei toimi üldse. 

Mida siis vältida tasuks? Vaatame järele. 

Liiga palju nagisid

Nagi on tänuväärne leiutis, kui see on paigutatud seinal käepärasesse kohta ja nende üldarv ei ületa terve mõistuse piire. Sageli kiputakse nagidega aga liiale minema ja korrastatud üldmülje asemel tekitavad nende külge riputatud esemed tohutu segaduse.

Liiga palju panipaiku

Jaa, me teame, et kõiksugused kummutid, riiulid ja kapid on äärmiselt armsad. Aga enne, kui endale järjekordselt midagi koju juurde ostad, tee väike inventuur ja veendu, kas sul üldse on nii palju asju, mis muudkui rohkem ja rohkem panipaiku vajavad. Osta vastavat mööblit juurde vaid siis, kui selleks on selge vajadus!

Liikumatud karussellid kappides

See, et alumiste köögikappide organiseerimiseks karussellid tellisid, on tore küll. Kui see aga vaid kapi sees edasi-tagasi keerleb ja väljatõmbamisvõimalus puudub, oled teinud asjatu väljamineku, sest kappi see kasutajasõbralikumaks ei muuda. 

Mõtlematu paigutus

Asjade panipaikadesse jaotamise lihtne reegel on see, et kaugemale pannakse asjad, mida kasutad harvem, ja igapäevaeluks vajalik jääb käeulatusse. Talveriided võivad olla pakitud raskestiligipääsetavasse panipaika teisel korrusel. Tualettpaberivaru, seevastu, peaks olema ühe lihtsa liigutusega kättesaadav.

Kingariiul põrandale

See pole arukas mõte. Miks? Kingade küljest pudeneb liiva, kivikesi ja muud jama, mis katab ühtlase kihina põranda riiuli all. Selleks, et põrandat puhastada, pead riiulit iga kord liigutama, mis pole sugugi mugav tegevuss, kui riiul kingi täis on. Selle asemel kinnita riiul või jalatsikapp seinale, maast pisut kõrgemale.

Koristustarbed ühte kohta

See toimib vaid juhul, kui tegu on väikese koduga. Majas, eriti mitmekorruselises, on mõistlikum hoida koristustarbeid mitmes erinevas kohas vastavalt sellele, kus midagi kasutad.

Läbipaistmatud plastmasskastid

Neile peale vaadates on üsna võimatu ära arvata, mis on kastis sees. Seepärast on selliseid kaste panipaigas äärmiselt tüütu kasutada. Pigem eelista läbipaistvaid lahendusi.

Lauaorganiseerijad

Mõtle hoolikalt järele, kas sul on oma kodusele kirjutuslauale vaja lugematute erinevate õnarustega pliiatsitopse ja failisorteerijaid ning muid jubedusi, mis näevad koledad välja ja koguvad palju tolmu? Äkki õnnestub kõik see, mis sinna paigutada kavatsed, kusagile rohkem silma alt ära panna?

Allikas: CountryLiving

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles