Valge viin ja vanad kallimad: lustakaid lugusid kinnisvaramaaklerite igapäevatööst

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakler maja tutvustamas. Pilt on illustreeriv.
Maakler maja tutvustamas. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Aaba Kinnisvara maaklerite pikaajalisse töökogemusse mahub nii mõnigi lustakas seik, mida nad ka Postimees Kodu lugejatega jagavad.

Beebi või korter?

Endise NSV Liidu lõunaosast pärit meesterahvas, kõrgharidusega ja rääkis head eesti keelt, pannud oma kolmetoalise korteri müüki. Korterit tuli vaatama jutukas naisterahvas, kes muu hulgas mainis, et ka tema lapse isa on pärit samast piirkonnast. Peale korteriga tutvumist avaldas proua soovi, et tahab ühe öö selles korteris veeta, veendumaks, et lärmakaid naabreid ei ole. Kinnisvaramaakler palus neil seejärel omavahel telefoninumbrid vahetada, et sobiv öö kokku leppida. Paar päeva hiljem helistas aga korteri omanik maaklerile ja kurtis, et tema ei julge seda naist ööbima kutsuda, sest kardab, et naisterahvas ei soovi tegelikult korterit osta, vaid hoopis temaga teist last.

Kes on mu voodikeses maganud?

Kinnisvaramaakler käinud kord kenale vanemale prouale korterit näitamas. Proua selgitas, et tema jaoks on oluline, et korteris oleks hea olla ja saaks hästi magada. Istunudki siis proua, villane mantel seljas, müüdavas korteris voodi peale ja öelnud maaklerile, et viskab pikali ja vaatab, kuidas uni tuleb. Maakler sai prouale siiski läbi häda selgeks teha, et viisakas ei ole võõrasse voodisse, liiati üleriietes, pikali heita. Proua mõistis, aga korterit ei ostnud.

Kallim või kummitus?

Külas pandi müüki 70-aastase poissmehe talu. Iga kord, kui maakler kliendile maja näitamas käis, jalutas mööda keegi naabriproua, kellega kliendid sattusid rääkima elust sealkandis. Peale seda vestlust aga kõik huvilised kiirelt kadusid. Kui maakler hakkas asja lähemalt uurima, selgus, et proua väitis kõigile, et müüdavas majas kummitab. Maakler teavitas seepeale omanikku juhtunust ja selgus, et naabriproua on omaniku endine elukaaslane - väga vihane ja kibestunud lahkumineku peale ning soovinud kätte maksta.

Meie oleme suvitajad

Mustvee lähedal müüdud maamaja koos kõrvalhoonetega. Vanem daam ja härra teatanudki maaklerile südatalvel, et otsivad endale juba aastaid just sarnast maamaja, mis on Peipsi lähedal ja privaatne. Vanapaar lisas, et ostavad maja, mis neile südamelähedane kohe esimesest hetkest oleks ja kus nad ennast hästi tunda saaksid. Seejärel uuris vanadaam, et kas nad saaksid maja suvel paariks nädalaks enda kasutusse. Maakler selgitas, et ostes võivad nad seal rohkemgi aega veeta kui ainult paar nädalat . Seejärel selgus aga, et paarike on ennegi maja otsides suvituskoha välja kaubelnud. Aaba Kinnisvara maakler sellesse lõksu siiski ei langenud.

Sööge-jooge!

Aaba Kinnisvara maakler läks kenal tööpäeval ja pärastlõunasel ajal müüki võtma ühte Tartu korterit, milleks oli plaaninud tund aega. Korterisse jõudes oli aga üllatus suur, kui maaklerit oli ootamas rikkalikult söökidega kaetud laud ja valge viin. Korteromanik oli väga jutukas ja keeldumisega ei nõustunud. Alles peale kolme tunni möödumist ning hea ja parema maitsmist, suutis kinnisvaramaakler ennast suurte vabandustega välja saata. Viin jäi joomata, aga toidud olnud maitsvad.

Seda purikatega puukuuri me ei võta!

Kinnisvaramaakler oli kenale paarile näitamas Tartus ahiküttega korterit. Edasi mindi ka õue korteriga kaasnevaid objekte vaatama. Naisterahvas leidis ühel hetkel õuel, et puukuuri küljes ripuvad suured jääpurikad ja täheldas mehele, et siin on järelikult soojustusega tõsised probleemid. Korter jäigi ostmata.

Üürin korteri, sobivusel...

Kinnisvaramaakleriga võttis ühendust meesterahvas, kes soovis välja üürida ühte tuba oma korterist. Korteri uksel tervitas maaklerit liibuvas nahkkostüümis härra. Härra soovis korterikaaslaseks kindlasti naisterahvast. Korter olnud kahetoaline ja üürile antav tuba läbikäidav. Kiirelt selgus, et härral on ka põnev hobi: nimelt osutanud naistele massaažiteenust. Ruum, kus protseduure läbi viidi, oli sisustatud ka «võimsa» tehnikaga. Kõlarite võimsust hakkas härra kohe ka agaralt demonstreerima. Ühtegi naissoost üürihuvilist maakler sellesse korterisse viia ei julgenud.

Kuldaväärt ahi

Läinud kord maakler maakodu müüki võtma. Kohapeal majaga tutvudes selgus, et kinnistu omanik on määranud turuhinnast oluliselt kõrgema hinna. Maakler uuris, et millest selline hind tuleneb. Omanik seletanud siis kenasti, et tema vanaema tegi majas asuvas ahjus hästi häid pirukaid, järelikult on tegu väärt ahjuga ja sel juhul peabki hind ju kõrge olema.

Igaühele miljon

Maakleriga ühendust võtnud klient soovinud oma Tartu linnas paikneva krundi müügile anda. Krundi hinnaks küsis ta 4 miljonit krooni. Maakler uuris siis, et millest ülikõrge hind tuleb. «Krundil on neli omanikku ja igaüks neist soovib miljoni saada,» selgitanud omanik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles