Arco Vara aprilli vaadatuima korteri trumbiks on eraldi köök

, Arco Vara Tartu piirkonna maakler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ladva uusarendus
Ladva uusarendus Foto: Arco Vara

Möödunud aastal Tartus Jaamamõisa linnaosas valminud modernsed korterid meeldivad paljudele just eraldiseisva köögi pärast, sest avatud köögiosa lahendus on tasapisi kaotamas populaarsust, kirjutab Arco Vara Tartu piirkonna maakler Ragne Sõstra.

Jaamamõisa Ladva tänaval asuvate elamispindade vastu tunnevad huvi nii noored kui vanad ja põhjused uue kodu ostmiseks on traditsioonilised – noored lastega pered vajavad suuremat kodu ja vanemad soovivad säästa elamiskuludelt ning kolida väiksemale pinnale.

Paljudele põlistele Tartlastele on uue korteri ostmisel oluline, et harjumuspärane piirkond ei muutuks. Neile, kes soovivad ülikoolilinnas elada, on Ladva tänava uusarendus suurepäraseks võimaluseks parandada elamistingimusi, kuid säilitada seejuures tuttav keskkond ühistranspordisüsteemi, poodide, koolide ja lasteaedadega.

Ladva arenduses on veel ette nähtud igale korterile oma kindel parkimiskoht ja vajadusel saab ka teine auto tänavaääres parkida. Suureks plussiks on ka piirkonna madal hoonestus – eramud, ridaelamud ja kahekorruselised kortermajad – kokkuvõttes vähem elanikke rahulikus ja rohelises piirkonnas.

Mõnus ja säästlik elamine linna servas

Läbimõeldud planeeringutega korterelamuid aadressil Ladva tn 3a ja 4a, iseloomustab kodune õhkkond. Majad on kahe trepikojaga, kahekorruselised, osaliselt keldrikorrustega. Igal korteril on eraldi asetsev köök, garderoob ja rõdu, lodža või terrass.

Trepikodadest pääseb ka keldrikorrusele, kus paiknevad tehnilised ruumid, abiruumid ja majaelanike panipaigad.

Korterite siseviimistluses on kasutatud kvaliteetseid materjale. Tubades, esikus ja köögis on seinad viimistletud värviga, märgades ruumides plaaditud.  Tubades, koridoris ja köögis on kasutusel naturaalpuidust laudparkett, märgades ruumides ja esikus plaaditud põrandad. Sanitaartehnika pärineb tuntud tootjatelt nagu näiteks Balteco, Gustavsberg ja Oras.

Elamu küttesüsteem on ühendatud kaugküttevõrguga ja eluruumid on varustatud termoregulaatoritega radiaatoritega.

Elamul on soojatagastusega sundventilatsioonisüsteem. Korteritest ventilatsiooni kaudu väljatõmmatav õhk läbib soojusvaheti ja tagastatav soojus kasutatakse ära korterite vannitubade põrandate kütteks ja sooja vee eelsoojenduseks. See tagab oluliselt väiksema energiatarbimise kui vanades majades.

Maju ümbritseb vaikne ja haljastatud hooviala, kus on turvaline lastega viibida või lihtsalt värskes õhus viibida. Rõhutada võib veel väga head ühendust linna kõigi osadega nii jalgsi kui ka auto, bussi ja jalgrattaga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles