Viis kõige ärritavamat kodust harjumust, mis su pereliikmeid hulluks ajavad

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustad nõud.
Mustad nõud. Foto: www.flickr.com

Kas leiad siit nimekirjast midagi, millega enda teadmata oma pereliikmeid pidevalt närvi ajad?

Veebikeskkonna Reddit kasutajad selgitasid hiljuti välja, mis on need viis väga levinud vastikut harjumust, mille inimesed hea meelega oma pereliikmetest välja juuriksid. 

Pesemata nõud kraanikausis

«Ma annan alati oma kaaslasele teada, kui pesumasin on pesemise lõpetanud, tühi ja valmis vastu võtma uusi musti nõusid. Miskipärast leiavad need siiski alati tee kraanikaussi,» ütleb üks kasutaja. 
Tõsi ta on: paljudes peredes kipuvad mustad nõud hoolimata masina olemasolust  kogunema köögi tööpindadele või kraanikaussi, sest nende masinasse tõstmine näib olevat liigne pingutus.

Teiste toidu näppamine

See probleem esineb peamiselt pisut suuremate lastega peredes, kus oma taskuraha eest on külmikusse  soetatud enda erilisi lemmikuid või on järgmiseks päevaks pandud valmis koolilõuna. «Ma teen kodus kooli kaasavõtmiseks oma lemmiktoitu. Pakun õele ja küsin, kas ta tahab ka. Ta vastab eitavalt. Teen siiski alati igaks juhuks varuga ja kui toit valmis, pakun seda uuesti. Jällegi ütleb ta, et ei soovi. Pakendan kõik endale lõunasöökideks ära ja kui järgmisel hommikul ärkan, on osa sellest koos õega juba kodust läinud,» kirjutab teine nördinud kasutaja.

Tühjade pakendite külmikusse tagasi toppimine

Või kööki vedelema jätmine. Tühi piimapakk, juustust tühjendatud juustukarp, ükskõik, missugune tühi pakend - selle koht ei ole ei köögis kapi peal ega külmikus, vaid ainult ja ainult prügikastis.

Majapidamispaberi raiskamine

«Köögis on olemas köögirätik. Söögikordadeks on olemas salvrätikud. Ometi on mul pereliikmeid, kes korduvatest palvetest hoolimata kasutavad absoluutselt kõigeks majapidamispaberit: käte kuivatamiseks, suu pühkimiseks, nina nuuskamiseks ja nii edasi. Miks? Miks on majapidamispaber alati siis otsas, kui seda TEGELIKULT vaja on?» tahab  teada üks pereema. 

Tualettpaberirulli vahetamata jätmine

«Mu korterikaaslased ei vaheta iial paberirulli. Nad panevad tühja rulli tualettruumi prügikasti kaanele, isegi sisse mitte, ja uut rulli asemele ei too. See on kõige ärritavam asi maailmas!» pahvatab viies kasutaja. 

Pealtnäha võivad kõik need viis punkti tunduda tühistena, aga kui sina oled see, keda need asjad ärritavad, ja oled palunud oma pereliikmetel või korterikaaslastel aastaid sellega arvestada ning tulemust ei ole -- ajab vist lõpuks natuke vihale küll? 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles