Korterite hinnad rühivad Tallinnas taas tasapisi ülespoole

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uusarendus: Nova majad, Kopli 4a ja Kopli 6
Uusarendus: Nova majad, Kopli 4a ja Kopli 6 Foto: KV.EE

Aprillis langes Tallinna korteritehingute arv võrreldes märtsiga 8%, pea sama suur on langus ka tehingutes ka võrreldes mulluse aprilliga. Hinnad liiguvad aga peale pikka seisakut  taas pisut ülespoole.

Tänavu aprillis tehti Tallinnas Maa-ameti tehingute andmebaasi kohaselt 753 korteritehingut, mida on 66 vähem kui märtsis. Tehingute arvu languse kõrval ongi olulisim muutus taas tõusma hakanud hind. Kui viimased viis kvartalit on keskmine ruutmeetrihind Tallinnas püsinud sisuliselt 1550 euro juures, siis nüüd on see tõusnud 1581 euroni. 

Center Kinnisvara tegevjuhi Christian Ayreri sõnul on selle taga peamiselt uusarendustega tehtavata tehingute suur osakaal, kus hind ongi kõrgem. «Vana paneelmaja korteri hind on tegelikult juba pikemat aega paigal seisnud ning toimunud hinnatõus on pigem statistiline ning tingitud uusarenduste osakaalu suurenemisest,» selgitas Ayrer.  «Samas on  hinnaootused jätkanud tõusmist. Turu aktiivsuse langus tähendab, et korterimüüjad on sunnitud ka oma hinnaootusi kärpima, siis taastub ka aktiivsus tehingutes.»'

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles