Paljastatud: miks kass tegelikult su mööblit kraabib

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kass.
Kass. Foto: www.flickr.com

Kui on üks asi, mille üle kõk vähegi tubaste kasside omanikud koos ahastada saavad, siis on see ärakraabitud mööbel. Miks kassid seda ometi teevad?

Aga sellepärast, et enne seda, kui kassist sai laisalt päikeselaigus vedelev karvakuhil, oli tal looduses oma hinge sees hoidmiseks vaja iga päev jahti pidada. Et jaht oleks edukas, vajab loom teravaid küüsi. Teravaks saab küüned aga ainult teritades. Tänapäevane toakass kõhu täitmise muredega enam silmitsi ei seisa, aga instinkt on talle jäänud. Nüüd täidab see lihtsalt pisut teistsugust eesmärki: mööblit kratsides leevendab kass stressi ja venitab oma selja- ja käpalihaseid. 

Nii et ei: su kass ei vihka uut diivanit, täispuidust söögilauda ja kõike muud, millele ta oma elu jooksul küünejälgi on jätnud. Ta lihtsalt ei suuda sinna midagi parata, et tunneb pidevat vajadust kõikjale küüned taha ajada. Et probleeme vältida, oleks mõistlik muretseda kassile spetsiaalsed kraapimispuud. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles