Korteriühistutes kerkib üles järjest rohkem juriidilisi probleeme

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korteriühistutes tekkinud vaidlused jõuavad aina sagedamini ka kohtusse.
Korteriühistutes tekkinud vaidlused jõuavad aina sagedamini ka kohtusse. Foto: SCANPIX

Eesti Korteriühistute Liidu õigusosakonna juhataja Urmas Mardi sõnul kerkib korteriühistute töös üles aina rohkem juriidilisi probleeme, mille lahendamine nõuab asjatundja abi.

«Korteriühistu tööga seonduv, omanike õigused ja kohustused, remondiküsimused, kaasomandi haldamine – kõige sellega on seotud palju juriidiliselt keerukaid aspekte, liidu juristidel on väga palju tööd,» rääkis Mardi. «Paljud ühistuid puudutavad kaasused on jõudnud ka riigikohtusse, nii et aastate jooksul oleme välja andnud neli riigikohtu lahendite tasuta käsiraamatut.»

Levinumad probleemid võetakse kõneks neljapäeval EKÜLil korraldatud korteriühistute VI õigusteabepäeval. Üheks peaesinejaks on riigikohtu kohtunik Villu Kõve, kes oma ettekandes peatub korteriühistute igapäevaelu vaevaval tüliküsimusel: kuidas korraldada parkimist ja lahendada kaasomandiga seotud küsimusi.

Justiitsministeeriumi esindaja Vaike Murumets toob kuulajate ette olulisemad muudatused, mis seotud uue korteriomandi- ja korteriühistuseaduse jõustumisega 01.01.2018 ning õiguskantsleri nõunik Olga Lavrova räägib õiguskantsleri institutsiooni tööst. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles