Kuus supernippi, mis aitavad sul toiduvalmistamisel aega kokku hoida

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korras köök aitab kokkamisel aega kokku hoida.
Korras köök aitab kokkamisel aega kokku hoida. Foto: Toomas Tuul/erakogu

Kes teine kui kodukuninganna Martha Stewart teaks parimaid nippe, kuidas köögis aega säästa - palun, siin need on!

1. Korralikud  kodused varud

Mõistlikul perenaisel on kapis vajalikud kuivained ja vürtsid, sahvris konserveeritud aiasaadused, sügavkülmas marjad, ise keedetud puljongid, omavalmistatud pelmeenid või ravioolid. Nii saad ka ootamatutele külalistele siiski süüa teha ega pea poodi tormama.

2. Mõtle ostunimekiri läbi

Siia peaks lisama: ja vaata oma varud enne poodiminekut üle! Vananenud kraam viska minema, mitte ära hoia kapisügavuses seedermänniseemneid aastast 1972. 

3. Valmista enne kokkamist asjad ette

Haki ja purusta vajalikud toiduained enne keetmist-küpsetamist ning säti need käepäraselt, mitte ära hakka köögis tsirkust tegema, ühes käes riiv ja teises kuum kastrul.

4. Õpi hakkima

Osta korralik nugade komplekt ja õpi ära kiire hakkimise nipp.

5. Hoia köök korras

Iga koka reegel number üks: köök läikigu puhtusest!

6. Külmuta ülejääk

Mõnda asja, näiteks pastakastmeid või suppi, võid korraga ka rohkem valmis teha, või jääb üle näiteks keedetud juurvilju. Puljongit saad edukat külmutada jääkuubikute alusel. Tänapäeval on hea võimalus toitu ka kodus vaakumpakendada, pärast seda pista pakike sügavkülma. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles