Galerii: linnakodu mõnus õu

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Isegi väikeses õues saab mõnusalt päikest nautida.
Isegi väikeses õues saab mõnusalt päikest nautida. Foto: Vida Press

Kõigil meil pole sugugi suurt eramaja, aeda ja terrassi, kus päikese käes mõnuleda. Ent ka  linnas asuva korterelamu või ridaelamu õuest-hoovist võib kujundada täitsa mõnusa päikeselise päeva paiga.

Foto: Vida Press

Piisab ka õuemööblist või võrkkiigest, mis sest. et muru asemel tänavakivid - kuidas meeleolu aitab luua värviline mööbel ja muu, vaata sellest suurlinna ridaelamute galeriist.

Foto: Kalev Mark Kostabi erakogu

Postimees Kodule näitas oma õueruumi Manhattanil näiteks kunstnik Kalev Mark Kostabi. Tema teine kodu on New Yorgis, Manhattanil Upper East Side'l, kus ta poole oma ajast veedab. Seal pesitseb ta stuudioga kombineeritud ridaelamus, mis pakub suurlinnainimesele tavatut luksust - päris oma aeda.

Foto: TAB

Head eeskuju linna sobivaks õueruumiks näitas ka mullune Tallinna Arhitektuuribiennaal (TAB), kujundades kultuurikatla juures asuvast läbisõiduhoovist mõnusa peatumispaiga. «Tegime selle ümber vägagi lihtsalte vahendiega,» jutustas toona TAB klubi juht Maria Derlõš. «Eesti Murudelt tuli muruvaip, rullisime murumättad asfaldile, nende vahele killustiku, et autod saaks sõita. Militaartelkide kattekangas muutis ruumi hubasemaks, lisasime valguteid, Pakendiringluselt tulid kiik ja istumiskohad TAB värvides - must ja roosa. Punaste uste taga on sissepääs TAB klubisse,» selgitas ta.

Derlõš julgustas linnaruumis taolisi nurki kasutusele võtma. «Tuleks mõelda, kas ruumile oleks sel moel võimalik rohkem ja mitmekülgset kasutust leida. Tihti sõltub ruumi kvaliteet pisiasjadest, mida saab suhteliselt kerge vaevaga ja minimaalsete kuludega muuta,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles