Seitse sisustuselementi, millest kodus loobuma peaksid

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nipsasjad.
Nipsasjad. Foto: www.flickr.com

Kui tahad, et pärast päevapikkust koristamist kodu ka tegelikult puhas tunduks, pead ilmselt üht-teist sealt lõplikult välja viskama.

Nimelt on tihti just igasugused pisemad sisustuselemendid ja aksessuaarid need, mis tekitavad kodus tunde, et see pole kunagi tõeliselt korras. Millest peaks loobuma, et asja parandada? Kindlasti järgnevast.

1. Dekoratiivpatjade armee

Foto: www.flickr.com

Patjadega ülekülvatud diivan võib küll tunduda hubane, aga tekitab tohutult palju visuaalset müra ja jätab üldjoontes toast korratu mulje. Kui sa just pole seda tüüpi inimene, kes suudab kümneid kordi päevas patju joone järgi ritta sättida.

2. Nunnud köögiaksessuaarid

Foto: www.flickr.com

Teekannud, põnevad klaasid ja kokaraamatud - kunagi oli see detailirohkus tõesti tore ja ilmselt uskusid sa siiralt, et hakkad ühel hetkel siiski kõiki neid kasutama, aga nagu näed, pole seda juhtunud. Lase nad vabaks.

3. Mälestusesemed

Foto: www.flickr.com

Keegi ei soovita sul ära visata vanaisa käekella, aga kõik mälestusesemed, millega sul mingeid mälestusi ei seostu ja mida sa kunagi ei kasuta, võivad samahästi seista ka kusagil mujal kui sinu kodus.

4. Liiga palju riiuleid

Foto: www.flickr.com

Paar-kolm seinariiulit köögis, mille ülesandeks hoida serveerimisnõusid, tasse ja taldrikuid, on täiesti lubatud. Aga ära mine liiale! Vastasel juhul tekib kergesti tunne justkui viibiksid kaupluses, kus kõik pakutav riiulitele välja pandud.

5. Kandikud

Foto: www.flickr.com

Kandik välisukse kõrval, elutoalaual, mõnel riiulinurgal ja öökapil näib esialgu olevat täiesti omal kohal. Seda seniks, kuni märkad, et need koguvad pidevalt igasugust jama ja on ilmselgelt mugavad kohad, kuhu asju käest visata. Loobu!

6. Raamatukuhilad

Foto: www.flickr.com

Kuigi uusim trend soovitab  sisekujundushuvilistele luua  diivanilaudadele hooletuid raamatukuhilaid, soovitavad kogenud sisustajad seda siiski vältida: säärane trend sobib vaid koju, kus kellelgi on aega kogu aeg kraamida ja sättida.

7. Pildikesed

Foto: www.flickr.com

Pisikesed maalid reisidelt, raamitud liblikad, mõtteterad ja muu selline - hästi kombineerituna on need täiesti omal kohal, aga üle piiri minna on äärmiselt lihtne. Rõhu kvaliteedile, mitte kvantiteedile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles