Kümme asja, mida kodus enne suvepuhkusele sõitu teha

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puhkus. Foto on illustreeriv.
Puhkus. Foto on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Ilusad ilmad on käes ja paljudel eestimaalastel puhkus algamas. Kuid enne, kui suure hurraaga lennujaama kihutada, tuleks kodus mõned asjad ära teha.

1. Otsi koduhoidja, et keegi lähedane peaks kodul silma peal

Tooks ära posti, käiks aeg-ajalt silma peal hoidmas, avaks akent ja õhutaks tuba.

2. Korista, pese nõud ja vii prügi välja

Ikka on parem koju tulla, kui tuba ei näe välja, nagu oleks Attila oma hunnide hordiga sealt läbi kihutanud. Prügis võivad aga paari nädalaga koha sisse võtta erinevad eluvormid.

3. Sorteeri külmkapis ja kappides leiduv toidukraam

Natuke ühtib eelmise punktiga: kolm nädalat irvakil seisnud jogurt ei pruugi puhkuselt naasjale just meeldivat vaatepilti pakkuda.

4. Kontrolli torusid ja keera võimalusel vesi kinni

Kindlustuse teatel on enim kindlustusjuhtumeid põhjustatud just uputusest: hoolitse selle eest, et kipakas torustik su puhkuse ajal majanaabreid ei uputaks.

5. Säilita korteris miinimumtemperatuur

Suvisel ajal ehk polegi kütet tarvis ja võid automaatika puhkuse ajaks hoopis välja lülitada: võid koduhoidjal paluda temperatuuri kontrollida ja vajadusel kütta.

6. Lülita kodumasinad välja

Kui teid pole kodus, miks peaks telekas, arvuti, kohvimasin jne ikkagi sisse lülitatud olema? Tõmba juhe rahumeeles seinast.

7. Hoolitse, et taimed saaks kastetud

Õuetaimed tahavad suvisel ajal lausa mitu korda päevas juua - palju koduhoidjal kasta või kasuta erinevaid kastmissüsteeme, mida aianduskeskused pakuvad.

8. Maksa arved

Sina oled puhkusel, ent su kohustuslikud igakuised arved mitte: vali kas otsekorraldusega tasumine või tee igakuiste teenuste eest ettemaks.

 9. Sule aknad korralikult ja tõmba kardinad ette

Tühi maja võib äratada soovimatute külaliste tähelepanu, sestap hoia kardinaid ees ja võimalusel hoolitse selle eest, et kodus oleks korralik turvasüsteem.

10. Puhasta raha- ja käekott mittevajalikust

Sul pole puhkusel tarvis töökoha võtmeid, magnetkaarte, muid dokumente peale reisidokumentide, niisiis las ülejäänu jääb koju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles