Fotod: tõenäoliselt kõige kohutavam ülerahvastatud kodukant maailmas (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kowlooni slumm Hong Kongis.
Kowlooni slumm Hong Kongis. Foto: SCANPIX

Elu linnas, kus puuduvad igasugused inimlikud reeglid ja seadused ning ruumi napib magamiskoha  leidmisekski - tundub võimatu? Aga ei ole. 

Just selline oli Kowlooni linn Hong Kongis. Teise maailmasõja järel Hiina ja Hong Kongi vahel tühjaks niiöelda eikellegimaaks jäänud Kowloon täitus peagi inimestega, kes ühel või teisel põhjusel otsisid võimalust elada kohas, kus seadused ei kehti, vahendab Daily Mail. Sinna kogunes põrandaaluseid toiduainetetootjaid, ärikaid, narkomaane ja inimesi, kes otsisid lihtsalt tasuta peavarju, sest majanduslik olukord ei lubanud midagi paremat hankida. 

Tõeline slummielu lokkas linnas 1994. aastani, mil Hiina ja Hong Kong jõudsid kokkuleppele piirkonna lammutamise osas. Selleks ajaks oli sellest kujunenud justkui tilluke riik, kus polnud puudust millestki: elanikele olid kättesaadavad kõik eluks vajalikud teenused alustades juuksurist lõpetades arstiabiga. Slummi seisukord aga oli siiski jõhker: ausate, aga vaeste inimeste lapsed kasvasid tänaval, kus tegutsesid narkodiilerid ja muu kriminogeenne seltskond.

Milline nägi välja Kowlooni igapäevaelu vahetult enne lammutamist, vaata fotodelt SIIN

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles