Galerii: kaunis restaureeritud Eesti mõis ootab peremeest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui oled unistanud elust stiilses härrastemajas, plaanid samal ajal hobuseid pidada ning täiesti juhuslikult vajab investeerimist 750 000 eurot, siis oled ideaalne peremees restaureeritud Konuvere mõisale.

Foto: KV.EE

Kastaniallee viib kaunisse renoveeritud Konuvere mõisa, mis paikneb Konuvere jõe lõunakaldal. Mõisaansambli moodustavad lisaks mõisale park tiikidega, peahoone ees klassikaline ringtee, mõisa tagant voolab mööda jõgi.

Mõisamaid saab uus omanik  22 rohkem kui hektarit. Mõisa hind on võrreldes varasemaga soodsamaks muutunud: paari aasta eest oli Konuvere 1,4 miljoni  euroga Eesti luksuskinnisvara esikümne odavaim elamu.

Mõisa 684m² suurune klassitsistlik peahoone on ehitatud 19. sajandi alguses, millel on harvaesinev taandega sammasportikus e sammastele toetuv hooneosa. Mõis on rajatud Rennenkampffide suguvõsa poolt.

Foto: KV.EE

Põhikorruse sammaste vahelt pääseb vestibüüli, kus on palju avarust ja majesteetlik kaminahi.

Foto: KV.EE

Sisekujunduses on värvidega küllaltki julgelt ümber käidud: avaratesse ruumidesse on seinu kaunistama valitud näiteks erksinine muster. Mõisa peosaal pakub kaunis vaadet jõele, söögisaal avaneb maja ette. Lisaks on köök, arvukalt tube ja tualettruume. Alumisel korrusel asuvad saunaruumid, abiköök, magamistoad, koridor, kütteruum ja teised tehnilised ruumid.

Foto: KV.EE

Kõrvalhoonetest jäävad silma 178m² suurune jääkelder ja uuesti rajatud  253m² suurune tall. Tallis on viis suurt latrit hobustele, abiköök, riietusruum ja ruum tehnikale. Teisel korrusel lakas paiknevad suvetoad ja jääb ruumi heintele.

Vaata müügikuulutust portaalist kv.ee

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles