Erakordsed lossid: USA kolm võimsat härrastemaja

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stone Mansion.
Stone Mansion. Foto: Kuvatõmmis/Youtube

Pillavalt küllusliku olemise demonstratsioon: võib ainult ette kujutada, missuguseid pidusid peeti nendes kolmes Ameerika Kesk-Lääne härrastemajas siis, kui omanikud olid oma kuulsuse ja jõukuse tipul.

Forbes presenteerib kolme USA keskosas asuvat lossi, mida müüa üritatakse: näiteks aastal 1901. ehitatud 50-toaline, kulda, karda ja kristall-lühtreid pungil röögatu reveranss prantsuse renessansile, mille omanik Otto Young kahjuks viis aastat pärast hoone valmimist suri. Pärast seda asus majas vahepeal kool, prooviti ka restorani pidada, ent nüüd püütakse restaureeritud lossile 5,9 miljoni dollari eest ostjat leida.

Lisaks suurejoonelisele Stone Manorile otsivad ostjat ka Southways(ehitatud 1918 ja tube niipalju, et mahutaks lahedalt elama kõik USA Kongressi liikmed) - hind 24 miljonit dollarit. Illinoisi osariigis aga otsib uut omanikku 1917. aastal ehitatud Mayflower Place, mida tuuakse näitena Inglise renessansist Ameerika ehituskunstis ning mis võõrustanud väärikaid kroonitud päid- hinnaks 9,95 miljonit.

Vaata pilte ja loe pikemalt Forbes'ist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles