Neli lihtsat sisustusnippi, mis sobivad nii tuppa kui õue

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õuetuba: istumispink kastiga ja laud: Ikea, padi ja küünal: Jysk, pleed: Hemtex, klaasid ja kandik: Hortese aianduskeskus.
Õuetuba: istumispink kastiga ja laud: Ikea, padi ja küünal: Jysk, pleed: Hemtex, klaasid ja kandik: Hortese aianduskeskus. Foto: Kodu.postimees.ee

Õuetuba ei pea erinema siseruumidest: seal peab samamoodi mõnus olema. HouseBeautiful annab neli sisustusnippi, mis sobivad nii tuppa kui õue.

1. Kasuta ruumi oskuslikult

Nutikas ruumikasutus on nii sise- kui õueruumi märksõna. Nii saad määrata, kuidas õueruumi täpselt kasutad: kui terrassile peavad ära mahtuma nii elutuba, söögituba kui ka köök, alusta sellest, et sätid õuetoa elutoaossa paika näiteks suure vaiba - ka Eesti vaibapoodides müüakse külalltki mõistliku hinnaga stiilseid vaipkatteid, mida on kerge puhastada ning mis näiteks niiskust ei pelga.

2. Õues on tuba

Terrassile plaanid teha õuetuba - rõhk just viimasel sõnal! See võiks olla sisustaud sama mõnusalt kui su kodune elutuba. Sinna sa ei kuhja ju vana koli, ega ju? Niisiis - korralikult kasutatav ja mõnus õuetuba pole vanade, katkiste mööblitükkide või kipaka plastikmööbli ärapaigutamise koht. Korralikud istumiskohad, õuediivanid, lauakesed ja riiulid annavad tunnistust omanikust, kes oma kodu hindab. Alati ei pea nende saamisest kallitesse sisustuspoodidesse tormamagi: nutikad nobenäpud meisterdavad stiilset õuemööblit ka euroalustest.

Muidugi pead õuetoa puhul läbi mõtlema, kuidas seda niiskuse ja külma eest kaitsta - olemas on mitmed varikatuse-, aga ka klaasimise lahendusi.

3. Läbimõeldud sisustuselemendid

Kapikesed-lauakesed-riiulid, võimalusel kardinad, pleedid ja padjad ning lillevaasid aitavad õuetuba mõnusamaks muuta, nii nagu nad oma ülesannet ka su elutoas kannavad. Ent nagu elutoaski, ei maksa ka siin üle pingutada ja õue liiga palju patju-tekke kuhjata.

4. Meeleolukas valgustus

Nii nagu sa elutoalakke ei riputa üht juhtme otsas kõlkuvat pirni, tasub ka õuetoa valgustus läbi mõelda. Kui võimalik, siis juba terrassi ehitamise ajal, nii nagu kodus remonti tehes paned valgustuse paika. Kuid kui statsionaarse valgusti kohti on tõesti vaid 1-2, aitavad õues sumedamat valgust teha leedlambid, küünlad ja laternad, neid leiad Eesti ja muu ilma poodididest küll igasuguse tegumoe ja hinnaga.


 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles