Erakordne kodu: Tuudi raudteejaam ootab uut omanikku (1)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läänemaa lõunaosas ootab uut pererahvast 11-toaline Tuudi raudteejaam. Tegemist on Leon Johansoni kavandi järgi 1930 ehitatud traditsionalismi sugemetega funkstiilis jaamahoonega.

Foto: KV.EE

334 m2 suurune peahoone moodustab hoonete ansambli koos maakeldri, kahe kuuri ja saunamajaga. 13 841 m2 suuruse krundi loodepiiril on endine raudteetamm, teistel külgedel hoonestamata riigimetsamaad. Elamu kõrval, sissesõidutee ääres killustik-kattega parkla. Krunt on sissesõiduteest eraldatud elupuuheki ja lillekastidega.

Foto: KV.EE

Askeetliku kujundusega põhihoonele lisavad esinduslikkust krohvkarniis katuseräästal ja stiliseeritud kvaadri-imitatsioon nurkadel. Visuaalset rütmi loovad kahe- ja kolmekaupa rühmitatud kahe korruse kõrgused aknanišid. Mõlemad peasissepääsud on kaetud kitsa betoonist konsoolvarikatusega, fassaadi katusetahul asetseb madal katuseaken.

Foto: KV.EE

Erakordse hoone sisekujunduses saab näha tõeliselt pööraste ideede balli: erakordsed sisekujunduselemendid kombineerituna klassikalistega, julged värvid ja mustrid moodustavad nauditava terviku. 

Foto: KV.EE

Esimesel korrusel on avatud planeeringuga köök-elutuba, kaks tuba, WC-duširuum, tehnoruum, esikud ja koridor-trepihall.

Foto: KV.EE

Elutoast pääs maja ette ning maja lõunaküljel paiknevale puitpõrandaga terrassile. Teisel korrusel on kuus magamistuba, WC-duširuum ja  WC-vannituba ning koridor-trepihall. Esimest ja teist korrust ühendab paekiviastmetega betoontrepp. 

Vaata müügikuulutust portaalist kv.ee!

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles