6 näpunäidet, kuidas aias naabrite pilkude eest peituda

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hortensiahekk.
Hortensiahekk. Foto: www.flickr.com

Tiheasustusega piirkondades on naabrite puurivate pilkude eest aias raske peitu pugeda, aga omaetteolemist ju tahaks. Kuidas seda saavutada?

1. Mõtle läbi

Enne, kui midagi ostma ja istutama hakkad, mõtle läbi, missugune on sinu jaoks parim lahendus: läheb sul tarvis hekki, suuri õitsvaid põõsaid teatud aianurka või hoopis midagi muud.

2. Osta suuri taimi

Kindlasti tekib sul kiusatus kokkuhoiueesmärgil pisikesi taimi soetada, aga nende kasvamist oodates pead veel aastaid privaatsuse puudumist kannatama. Tee see investeering ja osta juba pisut suuremaid isendeid.

3. Mõtle kasvule

Kui tahad aias üht ala teisest eraldada, ei ole mõistlik selleks kõrgekasvulisi taimi kasutada. Kahe krundi piirile sobivad säärased seevastu suurepäraselt.

4. Tekita  kihilisust

Kui sind eraldab naabritest vaid okaspuuhekk ja päike selle ühel kevadel ära kõrvetab, ei lahuta teid enam miski. Istuta hekist sissepoole teine kiht põõsaid või kõrgekasvulisi lilli, mis ka tagumise niiöelda põhiheki hävimisel pisut kaitset pakuks.

5. Istuta täpselt

Ka üksainus puu või põõsas võib pakkuda piisavalt varju, kui selle istutuskoha õigesti valida oskad. Nii et kaalu hoolikalt, kus täpselt labida mulda lööd. 

6. Mõtle hooldusele

Enne, kui hooga tegutsema hakkad, mõtle, kui palju sul on aega oma aia ja heki eest hoolitseda. Vali taimed vastavalt sellele. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles