Galerii: inspireerivad kodud täis värve ja mustreid (1)

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartlase Riho Suigi boheemlaslik-šikk kodu. Vahemereliku hõnguga verandal kohtab üllatavaid aksessuaare.
Tartlase Riho Suigi boheemlaslik-šikk kodu. Vahemereliku hõnguga verandal kohtab üllatavaid aksessuaare. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Kas sul on ka tunne, et kui näed veel üht kodu, kus esindatud 50 halli varjundit, kukud igavusest pikali? Kui jah, siis pakume vaatamiseks ja ideede näppamiseks hoopis kauneid värvilisi, rikkalikke mustreid täis kodusid!

Kuigi põhjamaine kargus teeb üleilmset võidukäiku ning mustvalge, hall ja loodustoonid, näiteks pruuni ja rohelise eri varjundid on kõrges hinnas, pole mõtet värve ja mustreid peljata.

Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Näiteks stiilse romantilise, prantsuse maahärrastemaja meenutavad kodu on kujundanud noor perekond Kadrioru pargi serval, neist saad lugeda siit.

Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Julgeid värve ja kombinatsioone avastasime ka Tartust, kus imetlesime Riho Suigi boheemlaslik-šikki imedemaad. Vaata lugu siit.

Foto: Facebook

Vogue sirvis hiljuti vastvalminud raamatut «Kaleidoscope: Living in Colour and Pattern»: raamatust leiab imetlusväärseid interjööre, mis on kõike muud kui minimalistlikud. Vaata fotosid siit.

Sisekujundaja ja blogi Home for soul autor Katariina Kalda julgustab värvide abil looma just sellise tundega kodu, mis sind ennast kõnetab ja annab võimaluse end hästi ja mugavalt tunda.

«Kuigi praegune mood soosib karget ja suhteliselt tagasihoidliku värvipaletiga Skandinaavia stiili, ei tasu unustada, et teinekord tahamegi end just tugevamatesse toonidesse mässida ja tunda enda ümber värvide soojust, turvalisust, pehmemat või just vastupidi, veidi teravamat emotsiooni,» selgitab ta. Erinevad mustrid ja sümmeetriad on küll tema sõnul huvitavad, kuid võivad väsitada. «Sellepärast tasub ehk alustada pisiasjadest, või just vastupidi – alusta suurtest asjadest ja sobita lihtsad (olemasolevad) detailid sinna ümber aktsendiks,» räägib ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles