Hinnaliste materjalide odavamad koopiad vallutavad kodusid

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telliskiviseina asendab tükk tapeeti.
Telliskiviseina asendab tükk tapeeti. Foto: SCANPIX

Kõik ei pruugi sugugi olla nii, kui teile näib: see mis ajakirjas paistab kui kallis marmor või väärispuit, võib tegelikkuses olla hoopis odavam materjal.

Wall Street Journal kirjutab, et odavad kunstmaterjalid vallutavad inimeste kodusid. Näiteks kunagiste suursuguste villade sisemust meentavaid dekoratiivelemente nagu karniise või laerosette valmistatakse polüuretaanist, koguni kaminaümbriseid või lausa sambaid annab sellest vormida. Kalli marmori asemel on seda aimava mustriga odavam keraamiline plaat, puitu asendab laminaat - eriti nüüd, järjest täiustuva 3D printimise juures võtavad koopiad aina realistlikumaid vorme.

Koduomanike sõnul sunnib kunstmaterjalide kasuks otsustama esmalt rahakott, tihti on aga kunstmaterjal ka paremini paigaldatav ja hooldatav. Tänapäevased kunstlilledki võivad vaataja ära petta - asi on kaugel odavat tutsakast, mis 1990ndatel vannitoa laenurgas rippus. Nii näiteks otsustasid Cindy ja Mike Newlin oma koduaia taimed, mis päikesepuudusesse surid, asendada kunsthekiga - oma sõnul pole nad otsust siiani kahetsenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles