Hea feng shui sinu kodus - alusta koridorist

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria esik.
Maria esik. Foto: Kristi Kamenik

Tervita oma külalisi juba koridoris hea feng shui põhimõtete kohaselt - aga kuidas?

1. Kord, puhtus ja kaunid detailid

Su kodu annab märku, et külalised on oodatud, kui nii trepp, uks kui uksematt on korraliku väljanägemisega ja puhtad. Eramus võid treppi ka kaunistada, näiteks seada välistrepi kõrvale kauneid lillekompositsioone, et hall trepp ei tunduks väga igav. Võid kaunistada kodu välisukse ka mõne hooajalise elemendiga - näiteks temaatiline pärg sobib kenasti jõuluaega.

2. Detailid esikus, mis ütlevad: «Tere tulemast!»

Kui ruumi jagub, tasuks esikusse seada näiteks kena väike pingike, millele toetudes tulija saab oma jalanõud ära võtta. Soojad toonid ja mõnus vaip süvendavad muljet, et siin elab sõbralik ja külalislahke pererahvas.

3. Avatud uksed ja peegel

Näiteks avatud uksed, mis juhatavad koridorist elutuppa, jätavad  mulje suurest ja avatud elamisest. Kui aga koridori avanevad ka köögi- ja vannitoa uksed, tasuks need jätta suletuks. Koridori sobib hästi ka suur peegel, ent see ei tohiks paikneda välisukse vastas: nii peegeldub energia kohe tagasi.

4. Paiguta asjad süsteemselt ja loo kord

Koridori kipub kuhjuma ikka kõiksugu asju, aga ära jäta neid sinna suvaliselt rippuma-vedelema - hoolitse selle eest, et oleks piisavalt panipaiku. Näiteks sallidele-mütsidele sobib ka kinnise uksega kummutisahtel, võid nagisid paigutada eri kõrgustele - üks näiteks esikusse jäänud kottidele. Kingad tuleks samuti paigutada riiulitele, et nad esikupõrandal ei vedeleks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles