Kodukohvikupidajad, tähelepanu! Tudengid õpetavad kohvikut ehitama

Kristel Trell
, Kodu.postimees.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvitassid laual. Pilt on illustreeriv.
Kohvitassid laual. Pilt on illustreeriv. Foto: SCANPIX

Schillingu Festivali ajaks veereb Kilingi-Nõmmele suveaia kõrvale Eesti Kunstiakadeemia graafilise disaini ja sisearhitektuuri osakondade ratastel projektiruum TIR, kus juba homme, 2. juulil toimuvad tudengite juhtimisel töötoad kõikidele huvilistele.

Festivali külalistele õpetatakse kohviku rajamist menüü kujundamisest kuni mööbli ehitamiseni. Kunstiakadeemia ettevõtmistele omaselt ehitatakse kõik kavandatu koos töötubades osalejatega ka valmis ning TIR suvekohvik avab festivalist toibuvale publikule uksed pühapäeval, 3. juulil kell 10.

Laupäeval, 2. juulil toimuvate töötubade ajakava:

Kl 15 Menüüde joonistus/lastehoid (Else Lagerspetz, Maria Muuk) TASUTA

16.30 Silla ehitus (Heleri Koltšin, Jaak Sova, Alina Nurmist) 5 eurot

18 Siiditrükk (Pärtel Eelmere, Else Lagerspetz, Maria Muuk) 10 eurot

19.30 Kohviku mööbli ehitus (Alden Jõgisu, Kaarel Kuusk) 5 eurot

21 Mööblidisain (Adrea Tamm, Ann Press, Maria Kesküla, Carl-Robert Kagge) 5 eurot

«Soovisime Schillingu väljasõidu raames luua midagi sellist, millest festivalijärgsel hommikul ärganud külastajal ka kasu oleks. Seetõttu pakume okroškat, tudeng Aldeni keeksi ja LasnaViljamäe kringlit, aga mis saaks olla mõnusam, kui nautida kõike seda oma kätega valmistatud kohvikumööblil, taustaks mahe meeleolumuusika,» kommenteerib ettevõtmist sisearhitektuuri osakonna professor Hannes Praks. «Kohvik on ideaalne platvorm, kus graafiline disain ja sisearhitektuur saavad lõimuda; ka meie põhiõppekavas kunstiakadeemias on aine, kus tegeleme sama lähenemisega.»

Laupäeval Schillingul toimuvates õpitubades juhendavad disaini- ja ruumihuvilisi kahe osakonna säravaimad tudengid ja õppejõud. Ühise pingutuse tulemusel sünnib päeva jooksul ajutine kohvik, mis avatakse pühapäeva hommikul. Kohvikus pakuvad küpsetiste ja kohviga turgutust graafilise disaini ja sisearhitektuuri üliõpilased; kohvik ootab külastajaid pühapäeval kl 10-13.

Töötubadesse registreerujatel on võimalus kaasa lüüa kohviku visuaalse identiteedi, mööbli ja valgustuse ning kogu ruumilahenduse disainimisel ja tootmisel. Töötoas osalejate arv on piiratud, huvilised saavad end kirja panna veel täna, 1. juulini e-posti aadressil interior@artun.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles