Kadrioru uusarendus nörritab miljöökaitsjaid (1)

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siia kolmekorruselise kortermaja ehitamine on liiast, leiab Jaan Poska Mälestusfondi juhatuse liige Tarmo Elvisto. Kunagi seisis Vesivärava 40 krundil kõigest pisike aednikumaja, mille külge ehitati nõukogude ajal loata ALMAVÜ kuur.
Siia kolmekorruselise kortermaja ehitamine on liiast, leiab Jaan Poska Mälestusfondi juhatuse liige Tarmo Elvisto. Kunagi seisis Vesivärava 40 krundil kõigest pisike aednikumaja, mille külge ehitati nõukogude ajal loata ALMAVÜ kuur. Foto: Eero Vabamägi

Kadriorgu Vesivärava 40 kerkib tuleval aastal kümne korteriga elumaja. Ent Jaan Poska Mälestusfondi juhatuse liikme ja restaureerimise spetsialisti Tarmo Elvisto hinnangul on plaanitav maja sellele krundile liiga suur ja võib hakata varjutama Kadrioru üht pärli, Poska maja.

Projekti tutvustuse järgi peaks kolmekorruseline kivimaja mahutama kümme luksuslikku kahe- kuni viietoalist korterit. Tutvustus ütleb, et tulevase elumaja fassaad on vaoshoitud ning hoone pastelne värv sobib ümbritsevaga.

Ent Tarmo Elvisto meelest ei sobi uus hoone sellele krundile kohe sugugi. «Praegune lahendus varjab meie Kadrioru ja omariikluse ajaloomälestise, Poska maja Vesivärava tänava poolt täielikult ja muudab täielikult krundi omaaegset planeeringut. Seda mahtu ei suudaks mina kuidagi seletada ega põhjendada,» rääkis Elvisto.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles