Neli head nippi, kuidas kasvatada potis kaunist basiilikut

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Basiilik: basiiliku lõhn tekitab meestel seksiisu, mistõttu tupsutasid keskajal prostituudid basiilikuõli omale kõrva taha. Sisse süües parandab see vereringet.
Basiilik: basiiliku lõhn tekitab meestel seksiisu, mistõttu tupsutasid keskajal prostituudid basiilikuõli omale kõrva taha. Sisse süües parandab see vereringet. Foto: SCANPIX

Oled basiilikusõber ja ostad poest taime väikse potiga, ent oled mures, sest taim ei taha pikalt püsida? Kochbar jagab nippe, kuidas basiilikut elus hoida.

1. Ära rebi plastikut kohe ära

Potibasiilik on tavaliselt plastümbrises, mille inimesed koju jõudes enamasti ära rebivad. Oota sellega ja eemalda ümbris järk-järgult. Lõika ümbrist iga päev umbes sentimeetri jagu lühemaks, nii jõuab noor taim ümbrusega harjuda.

2. Poputa vee ja musta teega

Basiilik armastab vett, aga ära teda üle kasta: anna talle vett koguses umbes 10-15 protsenti poti suurusest, parem on kasta altpoolt. Aeg-ajalt võid oma potibasiilikut väikese koguse musta teega poputada.

3. Näpista vart ja õisi

Et basiilik paremini kasvaks, pole tark lasta tal õisi kasvatada ning hea oleks siis, kui taimedel on neli-viis paari pärislehti, latv maha näpistada - see paneb taime harunema.

4. Võrsed vette

Kui sul jääb toidutegemisest üle pikemaid basiilikuvõrseid, võid nad rahumeeles puhtasse vette panna ning päikselisemasse kohta viia - paari nädala pärast on neil juured all ning saad taimed juba potti istutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles