Lugejate vahvad vannitoad: betoonist valamu Miramii industriaalse hõnguga vannitoas

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe koduportaali ja Hansgrohe konkursil «Minu vannituba on parim» paistis orginaalse lähenemisega silma blogija Miramii ehk Maarja Vaheri industriaalse hõnguga vannituba. «Stiilipuhas ja minimalistlik lahendus,» hindas sisekujundaja Katariina Kalda.

Foto: Lugeja foto

«Meie vannituba on täpselt meie nägu - ja peabki olema,» kirjutab Miramii. «Peale uue kodu ostmist pidime veel pea kolm kuud elama teises, ajutises kodus. Küll siis need unistused ja mõtted olid kerged tulema! Õhtud veetsime sisustuspoodides ja ööd sisekujundusblogides ja nina ajakirjas,» meenutab ta. «Kodu kätte saades juba näpud sügelesid, et vanu, kollaseid plaate seinast lahti saada ja ühes ehitusmehe abiga hakkaski peagi meie algne nägemus teoks saama,» kirjutab ta.

«Armastame väga industriaalset stiili. Kuna see meie koju aga täiel määral ei sobi, oleme püüdnud pisut kilde siia-sinna loopida. Nii ehitasime me dušinurka industriaalse tehaseust meenutava vaheklaasi. See ühes peeglilampidega annabki mulje, et hetkeks viibime mitte Viimsis väikeses ridaelamuboksis, vaid Brooklynis, ehedas tehasehoones,» leiab ta.

Foto: Lugeja foto

Pilkupüüdva Hyperborea betoonist valamu ostsid koduomanikud aga juba siis, kui kodu veel käeski polnud- teadmata ka see sinna üldse mahub. «Kui armud esimesest silmapilgust, siis ei tohi oma armastust maha jätta. Nii paitab ta meie külaliste silmi, kes vannituba kasutavad ja pole saladus, et ma ise aeg-ajalt õrnalt sõrmega mööda siidsiledat betooni tõmbad. Lihtsalt, et veenuda- see on endiselt siin ja päris,» jutustab ta. 

Foto: AFP / Scanpix

«Vannitoas kasutasime kahte sorti plaate- kärjeplaate duśinurgas ja 15x15 ruudukesi põrandal. Ülejäänud seinad on värvitud. Kärgplaat annab mõnusa üldmulje ja hall põrandaplaat rahustab selle kergelt maha,» iseloomustab ta oma vannituba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles