Toetustest elatuv pereema nõuab oma seitsmeliikmelisele perele suuremat kodu (7)

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: West Briton

Briti pereema nõuab riigilt suuremat maja, sest tema meelest on ebaõiglane, et kõik ta viis last peavad jagama üht magamistuba. 

28aastane Rachael Dower on nördinud, sest kodus, mille riik neile eraldas, on liiga vähe tube: neli nooremat venda peavad seetõttu jagama tuba oma vanema õega, mis pole naise meelest sobilik, kirjutab West Briton

Rachael, kes pole enam kui kümme aastat tööl käinud, ütleb, et kavatseb kahtlemata lapsi juurde saada, ja leiab, et riik peabki teda selle eest toetama. Uut kodu on naine riigilt nõudnud juba kuus kuud, siiani edutult. 

«Inimesed ütlevad, et ma poleks pruukinud nii palju lapsi saada, kui sedasi oma eluga toime ei tule, aga ma tahtsin neid  kõiki,» ütleb naine. 

Camborne'i linna esindaja ütleb, et nad saavad aru, et pere on kasvanud ja ruumi napib, aga mingit õigust uut kodu nõuda perekonnal siiski pole: tänapäevaste pereplaneerimise võimaluste juures on see Rachaeli ja tema mehe enda valik, et nende pere nii suureks on kasvanud, samuti leitakse, et naine võiks tööle minna.

Rachael ütleb, et tulevikus ta kindlasti lähebki, lihtsalt mitte veel. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles