Hea idee tudengitele: kuidas elada mugavalt vaid 13 ruutmeetril

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: dezeen.com

Kuna tudengipõlves pole paljudel rahaga priisata, tasub kiigata pisikeste elupindade poole, mida osava planeerimise korral annab väga funktsionaalseks muuta. Nii tehti näiteks selle korteriga siin.

Kui pinda on ainult 13 ruutmeetrit (ja umbes nii palju on seda paljudes ühikatubades ning korterites, mida tudengitele pakutakse), tuleb selle sisustamisel olla äärmiselt nutikas, et ära mahuks kõik eluks vajalik. 

Selles Poolas asuvas korteris on arukas sisustamine väga hästi õnnestunud: tillukesele pinnale, mida omanik küll peamiselt vaid magamiseks kasutab, mahub ära köök, vannituba, pesumasin, elutoapiirkond ja laealune magamislavats ning korralik panipaik.

Korteri omanik, Wroclawi ülikooli õppejõud Szymon Hanczar ütleb, et äärmiselt oluline on tillukese korteri sisustamisel see, mis värvi kõik olema saab. Reegel on, et mida heledam, seda parem, sest heledad seinad, laed, põrandad ja mööbel muudavad korteri vähem ahistavaks. 

Vaata rohkem pilte tillukese pinna nutikast planeerimisest SIIT! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles