Luigel peetakse disaini- ja vanavarapäeva

Kristel Trell
, Postimees Kodu vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luigel peetakse Eesti disaini- ja vanavarapäeva.
Luigel peetakse Eesti disaini- ja vanavarapäeva. Foto: Epp Priimägi

Pealinna külje all Luigel peetakse pühapäeval, 7. augustil 9- 16 vanavara- ja disainipäeva, mis toob kokku vana tuntud disaini ja tänapäeva põnevad tootelahendused.

Päeva korraldaja Epp Priimägi sõnul on kaasaegsele Eesti disainile tekkinud miskipärast juurde elitaarsuse müüt – seda müüakse võõrapärase nimega uhketes poodides ja üldjuhul ka suhteliselt kalli hinnaga. «Soomes või Rootsis on igas tavalises supermarketis saadaval soome/rootsi disainerite toodangut ja seda leiab igast majapidamisest – see ongi kodumaise disaini edu võti. Meie sooviks on, et Eesti disain, olgu siis vana või uus, oleks meie igapäevane kaaslane, seetõttu tahaks omamaiste tootjate ja kunstnikega ka lähemalt tuttavaks saada,» ütles Priimägi.

Disainerid ja vanavaramüüjad on tulemas Luigele üle kogu Eesti, lisaks ka lõunanaabritest kaubitsejad. Huvilistele teeb ringkäigu ka endine Tarbeklaasi disainer ja väga põnevate vaaside autor Eino Mäelt,  temaga koos räägib tollasest tootedisainist tuntud kunstnik Leonhard Lapin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles