Kodukujunduse klassika: neli asja su kodus, mille väärtus ei kahane

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuulus Tulip tool.
Kuulus Tulip tool. Foto: AFP / Scanpix

Mõtled, millesse oma kodu juures investeerida, millesse mitte? Mõned asjad võid rahuliku südamega ära osta, sest nende väärtus ajas ei kahane.

1. Tõeline disainiklassika

Kui su kodu ehib näiteks Soomes sündinud ja Ameerika Ühendriikides tegutsenud arhitekti ja mööblidisaineri Eero Saarineni 1957. aastal loodud ja nüüdseks ikoonistaatusesse jõudnud lilleõit meenutav tool Tulip või siis põhjanaabrite kultusdisaineri Eero Aarnio loodud maailmakuulus konjakitool, võid ennast õnnelikuks inimeseks lugeda - jõukaks samuti, sest tõelise disainmööbli väärtus ajas ainult kasvab.

2. Korralikud valgustid

Oma kodu valgustussüsteemi tasub investeerida - tähtis on, et see oleks kvaliteetne ja ohutu ning vastaks täpselt su kodu vajadustele. Samuti on stiilne ja kvaliteetne valgusti ruumis pilgupüüdja ning kestab kaua.

3. Kunst

Päris kunst, mitte mingid kohutavad Hiina reprod pudi-padi poe tagumises riiulis. Isegi kui sul vahendeid napib, võid soetada mõne nüüdisaegse paljutõotava noore kunstniku töö: pole võimatu, et sellest saab su pensionisammas. Nõuandeid, kuidas koju kunsti valida, loe siit.

4. Ehtsad materjalid

Tammepuust põrand või marmorist vannituba kestab kindlasti rohkem kui ühe põlvkonna, kui seda korralikult hooldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles