Vanaajamaja fotokonkurss ootab taas pilte Eesti taluarhitektuurist

Anna-Liisa Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta konkursi eripreemia võitja.
Eelmise aasta konkursi eripreemia võitja. Foto: Kristoffer Vaikla

Konkurss "Vana aja maja 2016" ootab foto- ja vanade majade huvilisi jäädvustama ja jagama emotsioone, mida pakuvad Eesti maapiirkondadele iseloomulikud vanad hooned.

Konkursi eesmärk on juhtida tähelepanu ilusatele vanadele hoonetele meie igapäevases keskkonnas ning suunata inimesi märkama ja jäädvustama Eestimaa ehituspärandi ainulaadsust.

Konkursile oodatakse fotosid taluarhitektuurist: nii vanadest kui traditsioonide järgi ehitatud uutest hoonetest, nii oskuslikult taastatud kui lagunevatest majadest, nii välis- kui sisemiljööst, nii taluansambli üldvaateid kui põnevaid ehitusdetaile, nii palkidest, savist, kivist kui muust materjalist ehitatud taluhooneid. Pildil võib olla mistahes talumajapidamisse kuuluv hoone või hooneosa.

Lisaks kutsub MTÜ Vanaajamaja üles saatma vanu fotosid palkehituse tööprotsessist ja vanadest palkehituse tööriistadest. Vanad fotod ei osale küll konkursil, kuid saavad sobivusel eksponeeritud õppe-eesmärgil.

Rohkem infot konkursi tingimustest leiab Vanaajamaja koduleheküljelt

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles