Pihtimus: unistasin minikodus elamisest, aga enam ei valiks ma seda mingil juhul

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Minimaja. Pilt on illustratiivne.
Minimaja. Pilt on illustratiivne. Foto: www.flickr.com

Ülemaailmse elupindade kallinemise ja -nappuse tõttu üha menukamaks muutuv minikodude liikumine tundub idees paljudele romantiline ja mõnus. Reaalsuses pole see aga sugugi kõigile sobilik eluviis.

Portaali HouseBeautiful autor Lindsey Matthews on üks neist, kes aastaid minimajasid vaadates õhanud, kuidas ta nii väga sooviks midagi samasugust proovida, kuniks tal lõpuks avaneski võimalus. Kogemus polnud aga üldse selline nagu noor naine oli eeldanud. Siin on viis põhjust, miks kitsukeses kodus elamine talle absoluutselt ei sobinud ja miks ta seda lähiajal uuesti proovida ei kavatse. 

1. Lemmikloomad

Lindsey perre kuulub kaks kassipoega, kes armastavad öösiti mängida. Ainus asi, mis temal ja ta elukaaslasel välja puhata laseb, on võimalus magamistoa uks ööseks sulgeda. Minikodud seda võimalust ei paku. 

2. Söögitegemine

Lindsey on tohutu toiduvalmistamise fänn ja korralik köök on tema jaoks äärmiselt oluline. Kuigi naise praeguse kodu köök pole ka teab mis suur, on seal täismõõdus ahi ja suur külmik. "Ma ei arva, et köögis peaks mõnusaks söögitegemise kogemuseks olema tohtult palju pinda, aga korralikust ahjust ja külmikust ei ole ma nõus loobuma. Söögivalmistamine on minu meditatsioon, mul on seda vaja," räägib Lindsey.

3. Tualettruum

Minimajade tualettruumid on nähtus omaette. Tihti on tegu lihtsalt kuivkäimlatega, kuid majas, kus Lindsey nädalalõpu veetis, oli elektriline tualetipott, mis kasutas potisisu minemaviimiseks kummalist kosmosesüsteemi, kus kogu kraam lihtsalt vaakumiga minema toimetati. Lisaks võis potti kasutada vaid 15 korda ööpäevas. 

4. Külaliste võõrustamine

Minikodude elanikud on enamasti inimesed, kellele meeldib veeta palju aega vabas õhus ja aed on nende elutuba, aga sama meelt ei pruugi olla kõik sõbrad, kes sulle hea meelega külla tuleksid või keda sa külla kutsuda tahaksid. Paraku ei võimalda minikodu napp pindala külalisi korralikult võõrustada, öömaja pakkumisest rääkimata. "Mina ei suudaks talviseks ajaks sõprade külaskäikudest loobuda," tunnistab Lindsey.

5. Elukaaslane

"Ma armastan oma elukaaslast väga ja tema mind, aga me mõlemad armastame lisaks väga võimalust kodus pisutki omaette olla. Kaks eraldi korraliku seina ja uksega tuba on suur asi, avastasin ma sel nädalavahetusel," räägib Lindsey. Neid inimesi, kes kogu kodus veedetud aja oma kallimaga ninapidi koos tahaks olla, pole ilmselt eriti palju.

Lindsey tõdeb, et ta poleks kunagi arvanud, et ta suudab minikodus elamisel mingeid puudusi leida ja on väga rahul, et tal õnnestus enne säärase kodu hankimist järele proovida, kuidas see päriselt oleks. "Ma ei ütle, et see ei sobi kellelegi ja et see üheski eluetapis minule sobima ei hakka, aga praegu igal juhul mitte. Mul on vaja natuke rohkem privaatsust ja veidigi suuremat pinda," ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles