Oluline põhjus, miks lapsel on hea kasvada traditsioonilises talus

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
An Amish farmer drives a team of horses pulling a manure spreader across a field for an early-spring application of fertilizer in Anthony Township, near Washingtonville, Pa., on Monday morning, March 22, 2010. (AP Photo/Bloomsburg Press-Enterprise, Bill Hughes) / SCANPIX Code: 436
An Amish farmer drives a team of horses pulling a manure spreader across a field for an early-spring application of fertilizer in Anthony Township, near Washingtonville, Pa., on Monday morning, March 22, 2010. (AP Photo/Bloomsburg Press-Enterprise, Bill Hughes) / SCANPIX Code: 436 Foto: Bill Hughes/AP

University of Chicago Medical Center tegi kindlaks, et maalapsed, kes elavad traditsioonilises talus, on haigustele, näiteks astmale vähem vastuvõtlikud.

Uuringus osalenud, traditsioonilist vanamoodsat talupidamist pooldavate amišite lapsed olid tervemad kui nende mujal elavad eakaaslased ning astmaoht ähvardas neid tunduvalt vähem. «Kuigi majapidamised on puhtad, jooksevad lapsed päevad läbi paljajalu lauda ja kodu vahet ning õhus on kindlasti pori- ja mustuseosakesi. Tuleb aga välja, et see on tervisele kasulik,» vahendas uuringu üks autoritest Carole Ober väljaandele Country Living.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles