Oluline keemiavaba nipp, mis hoiab su taimed tervena

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krüsanteemid toovad aeda hea feng shui ning aitavad ka liblikaid ligi meelitada.
Krüsanteemid toovad aeda hea feng shui ning aitavad ka liblikaid ligi meelitada. Foto: Meelis Tomson/erakogu

Tahad kaunist aeda, mis oleks aga keemiast vaba? Meelita aeda õiged putukad!

Putukasõbralik aiandus on USAs tõusev trend, sest inimesed tähtsustavad järjest enam taimede keemiavaba kasvatamist, putukad aitavad aga taimekahjuritest looduslikul moel vabaneda.

Aia ühed parimad sõbrad on lepatriinud. Lepatriinud toituvad näiteks lehetäidest, kilptäidest, karilistest ja võrgendilestadest. Sestap tasuks aeda istutada taimi, mis jällegi lehetäide maiuspalaks - apteegitill, till, koriander, köömen, kikkaputk, soolikarohi, raudrohi ja kõik porgandiliigid. Lilledest peaksid lepatriinusid aeda meelitama pelargoonid ning neiusilm, aga ka meie aedades pisut haruldasem külaline harilik kosmos.

Kui soovid lokkavat ja lopsakat aeda, aitab mitmekesine lilleaed aitab mesilasi ligi meelitada. Kuidas oma aed mesilastele meeldivaks muuta, saad täpsemalt lugeda siit.

Kui tahad oma aias näha liblikaid, hoolitse selle eest, et seal oleks piisavalt tuulevaikset päiksepaistelist ruumi. Liblikatele meeldivad taimedest näiteks astrid, krüsanteemid, monarda, lavendel, lupiinid, metssalvei, tsinnia, päevaliilia jpt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles