5 levinud probleemi pesu pesemisel ja kuidas nendega toime tulla

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin ja kuivati.
Pesumasin ja kuivati. Foto: www.flickr.com

Kuigi pesumasin teeb tänapäeval suure osa tüütust pesupesemistööst meie eest ära, tekitab ta ka omajagu probleeme, mida paljud  lahendada ei oska. Õnneks abi siiski leidub.

Riided muutuvad tupsuliseks

Pesumasin töötleb riideid üsna karmilt, mistõttu topid on kerged tekkima. Lahti saab neist nokkimise või raseerija abil. 
Et riided topiliseks ei muutuks, tuleb need pesu ajaks pahupidi pöörata.

Kare pesu

Enamasti muutuvad pesus karedaks just saunalinad. Põhjuseks on ülekuivatamine, liiga vähene loputamine, pesuvahendi üledoseerimine. 
Tavaliselt aitab, kui esemed kangapehmendajaga läbi pesta.
Edaspidi tuleks pesuvahendit doseerida mõistlikumalt ja valida korralik pikk pesuprogramm, mis esemed põhjalikult loputab.

Halliks tõmmanud valge pesu

Sageli põhjustab seda liiga lühike ja madalatemperatuuriline pesutsükkel. Mustus ladestub ka tsükli lõpus osaliselt siiski kangale ja see muutub ajapikku halliks. Valgeid esemeid võid julgelt pesta kõrgel temperatuuril, muidugi tuleb kasutada ka piisavalt pesuvahendit.
Juba halliks tõmmanud riided võib pisut valgemaks saada valgendi abil.

Lainetavad kaelused ja nööbiliistud

Esineb peamiselt triiksärkide puhul ja seda põhjustab krae ja liistu siseküljele õmmeldud kanga kahanemine pesus. Aurutriikimisest võib probleemi lahendamisel pisut abi olla. 
Vältida saab selliseid õnnetusi peamiselt vaid kuivpuhastust kasutades.

Valged või hallid laigud pesul

Väga suure tõenäosusega on need pesuvahendi plekid, mida sa ilmselt pesule liiga palju lisanud oled. Samuti võib pesu määrima hakata pikalt puhastamata pesumasin. 
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles