Galerii: muinasjutuline Kehtna mõis ootab uut peremeest

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Veidi rohkem kui poole miljoni euro eest ootab uut pererahvast kaunilt renoveeritud Kehtna mõis, mille ajalugu ulatub 15.sajandisse.

Foto: KV.EE

Mõisa märgitakse ajalooraamatutes esmakordselt aastal 1470, kui see kuulus Arndt von Vietinghoffile. Selle perekonna käes oli mõis kuni 16.sajandi keskpaigani, kui Rootsi kuningas andis selle kuulsa väejuhi Pontus de la Gardie omandusse. Mõis vahetas veel korduvalt omanikke kuni Vietinghoffid selle taas 1777 oma valdusse said. Seejärel läks mõis Beckendorffide perekonna omandusse, kes Kehtna omakorda 1874. aastal Herman von Lilienfeldile müüsid, kes jäi mõisa omanikuks kuni see võõrandati.

Foto: KV.EE

Kehtna mõisa peahoone on valminud 18. sajandi lõpus. Mõisa kahekorruseline peahoone on kapitaalselt renoveeritud ajavahemikul 2006-2012.a.

Foto: KV.EE

Mõisahoone renoveerimise käigus on eeskujulikult taastatud palju hoone ajaloolisi detaile, uuendatud sise- ja välisviimistlus ning rajatud kaasaegsed tehnosüsteemid. Peahoone pindala on 947,8m2, millele lisandub väljaehitamata pööningukorrus pindalaga ca 400m2.

Foto: KV.EE

Müüdava objekti koosseisu kuulub ka mõisapargis asuv kapitaalremonti vajav tall-tõllakuur. Mõisapark on osaliselt renoveeritud neli aastat tagasi, lisaks on koostatud projekt mõisapargi põhjalikuks uuendamiseks. Pargi lõunaservas paiknevas valitsejamajas asub Kehtna vallavalitsus.

Vaata kauni mõisa müügikuulutust portaalist kv.ee!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles