Suurbritannias uuritakse viiendast sajandist pärit elamut, millel oli tänapäevaseid mugavusi

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljakaevamised.
Väljakaevamised. Foto: blogs.ncl.ac.uk/luftonarchaeology

Suurbritannias Somersetis uuritakse viiendast sajandist pärit tolleaegsete rikkurite suvekodu, millel lisaks basseinile oli ilmselt ka kanalisatsioon ja põrandaküte olemas.

Selle luksusliku palee olemasolu pole iseenesest mingi uudis: varemed avastati juba 1945. aastal. 1960. aastal uurisid arheoloogid seda põgusalt, kuid suurem huvi maja päritolu ja elanike vastu on tekkinud alles nüüd, vahendab Daily Mail.

Arheoloogid usuvad, et uhke villa näol on tegemist tolleaegse koorekihi suvemajaga, kus aasta ringi ei elatud. Maja oli viienda sajandi kohta äärmiselt uhke: lisaks õues asuvale basseinile oli majas ilmselt kanalisatsioon sees ja võimalik, et isegi algeline põrandaküte.

Võrdluseks: enamik toonaseid inimesi elas kõige rohkem paari toaga veevärgita elamus. Tänapäeval võiks hoonet võrrelda David Beckhami luksuskoduga. 

Rohkem infot väljakaevamiste kohta leiab arheoloogide tiimi blogist

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles