Viis nippi: tõhus kodupuhastaja, mida igas köögikapis leidub

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsetuspulber.
Küpsetuspulber. Foto: Vikipeedia

Kodupuhastuseks pole sugugi tarvis ohtlikku keemiat, piisab ka iga küpsetaja kapis olevast küpsetuspulbrist.
 

1. Eemalda köögimööblilt rasvaplekke

Kokkajad teavad, et teinekord on õhukest rasvakihti köögikappidelt päris raske eemaldada. Ent tasub näiteks märjale svammile küpsetuspulbrit valada ja sellega hõõruda - nii peaks rasvaplekid maha tulema.

2. Eemalda mustust vuugivahedest

Keraamiliste plaatide vuugivahed kipuvad mustust koguma - taas võib võtta märjale svammile küpsetuspulbrit ja neid sellega puhastada.

3. Puhasta põhjakõrbenud potid

Raputa põhjakõrbenud kohtadele veidi küpsetuspulbrit, see peaks aitama kõrbenud kohti kergemini puhastada.

4. Kõrvalda kraanikausis kergemaid ummistusi

Kergema ummistuse kraanikausis peaks korda saama, kui valada torusse kaks pakikest küpsetuspulbrit ja pool kohvitassi tavalist söögiäädikat, seejärel tuleks kraanikauss sulgeda. Kui kuuled, kuidas torus mulksub, teevad majapidamisvahendid oma töö ja natukese aja pärast võid segu sooja veega torudest läbi loputada.

5. Kardinad uuesti valgeks

Kui vanu, halliks läinud kardinaid pesed, võiks valada pesu hulka ka küpestuspulbripakikese sisu: see peaks need uuesti valgeks tegema. Kui aga päevasärkide krae ja kätised on võidunud, tasuks neidki küpsetuspulbriga hõõruda, see peaks aitama puhtaks saada.

(Allikas: Zuhause.de)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles