Ettevaatust: vargad on avastanud uue tõhusa meetodi kodude tühjendamiseks

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdvaras.
Murdvaras. Foto: SCANPIX

Nagu kõik muu siin ilmas, areneb ka varaste sihtmärkide väljaselgitamise taktika ja sissemurdmismeetodite valik. Siin on nende  kõige värskem trend. 

Nimelt kasutavad vargad ära keskkondi, mis pakuvad kodusid rendile, eriliseks lemmikuks on mõistagi Airbnb, vahendab Housebeautiful.

Augusti alguses vahistati Californias mees, kes sel moel üht üürikodu röövida üritas. Taktika, mida sellistel puhkudel kasutatakse, on hästi läbi mõeldud: korter broneeritakse, kuid broneeringust taganetakse vahetult enne kokkulepitud kuupäeva. Nii tagab varas, et korter on kindlasti tühi. David  Lefevre nimeline varas pääsenukski puhta nahaga, kui ta poleks hiljem üritanud  veel korteriomaniku indentiteeti pihta panna. 

Airbnb esindaja Nick Shapiro ütleb, et neil on selliste inimeste suhtes täielik nulltolerants ja kõnealune mees on juba nende keskkonnast eemaldatud, nii et edaspidi ta kodusid broneerida ei saa. Samuti maksavad nad kinni rüüstatud korteri sisustuse ja kordategemise.

Kuigi see on esimene  tõsisem sissemurdmine Airbnb ajaloos, pole see sugugi ainus. Külalised on Airbnb vahendusel leitud võõrustajate kodudest varem varastanud sünnitunnistusi, olulisi dokumente, mööblit, sisustuselemente ja köögitarvikuid. 

Nii et enne, kui oma kodu puhkamiseks rendile pakkuma hakkad, mõtle järele, kas oled oma otsuse kindel ning kui, siis milliseid isiklikke esemeid ja kui väärtuslikku sisustust kodus hoida tasub. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles