Facebooki boss paneb oma kodu juhtima tehisintellekti

Kodu.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Zuckerberg.
Mark Zuckerberg. Foto: SCANPIX

Facebooki boss Mark Zuckerberg on oma koju rajanud kogu elamist hõlmava süsteemi, mille abil saab juhtida kõike kodus toimuvat ukse avamisest saia röstimiseni.

Aasta alguses teatas Zuckerberg Facebookis, et tema selle aasta väljakutseks saab olema oma koju niiöelda tehisintellekti rajamine, mis võimaldaks tal häälkäskluste teel juhtida kõike kodus toimuvat, vahendab Daily Mail. 

Tänaseks on Zuckerberg katsetustega üsna kaugele jõudnud: ta kontrollib selle abil kodu väravaid, tulesid ja temperatuuri, samuti tunneb süsteem ta ära, kui ta koju jõuab. "Süsteem tuvastab mu näo ja laseb mind majja sisse," rääkis Zuckerberg Roomas toimunud avalikul esinemisel. Samuti suutvat süsteem talle röstsaia valmistada. Süsteemi saia röstima "õpetamine" polnud Zuckerbergi sõnul raske - suurem väljakutse on talle selgeks teha, millal sai valmis teha, sest mehe päevakava pole sugugi alati ühesugune. 

Zuckerberg soovib kindlasti arendada süsteemi näotuvastussüsteemi nii, et see tunneks ära kõik tema põhilisemad sõbrad ja lubaks nad sisse ilma, et inimene sekkuma peaks.

Kogu projekti ja selle olemasolevaid funktsioone kavatseb Zuckerberg laiemale avalikkusele tutvustada järgmisel kuul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles